Hovedinnhold

Serbisk politi: Skjøt i selvforsvar mot nordmann

Etterforskningen er avsluttet - politimann ikke suspendert

Både i den grønne jernporten og i selve huset er det en rekke spor av kuler etter den intense skuddvekslingen mellom den norske 38-åringen og politiet. Bakgrunnen for den dramatiske hendelsen er ennå et mysterium.

Denne saken handler om:

Tips oss

Har du tips eller innspill til VGs journalister?

Likevel har det lokale politiet nå avsluttet etterforskningen. Det bekrefter politisjef Sladan Velinovic i nabobyen Vranje, som har hatt ansvaret for å granske hendelsen, overfor VG.

Saken er nå overlatt til påtalemyndighetene til tross for at politiet ennå ikke klart å finne noe motiv for at norske Knut Teisnes tilsynelatende uten forvarsel angrep en politimann og slo ham flere ganger i hodet med en murstein lørdag morgen.

Ingen konfrontasjon

Velinovic avviser at det skal ha vært noen form for konfrontasjon mellom Teisnes og politimannen før slagene falt. Nordmannen, som har oppholdt seg i Presevo siden november i fjor, er heller ikke kjent av det lokale politiet fra før.

Han bekrefter at politimannen som skjøt 38-åringen ikke har blitt tatt ut av tjenesten eller suspendert etter hendelsen. Mannen tilhører en politiavdeling som har som hovedoppgave å ivareta sikkerheten rundt offentlige bygninger i byen.

- Dette er en tragisk hendelse. Vi vet ennå ikke hva som fikk nordmannen til å gå til angrep, men våre tjenestemenn kan ikke lastes for det som skjedde. De gjorde bare jobben sin, og skjøt tilbake i selvforsvar da de ble beskutt, sier Velinovic til VG.

Ifølge politisjefen skal obduksjonen av Teisnes vise spor av både alkohol og medisiner, men han kan ikke si noe om det kan ha hatt noe med hendelsen å gjøre.

Spor etter kuler

Dramaet startet ved 07.30-tiden lørdag morgen. Ifølge politiet skal nordmannen uten forvarsel ha gått til angrep på politimannen som patruljerte i nærheten av jernbanestasjonen i Presevo.

Etter å ha slått ham flere ganger i hodet med en murstein skal han ha tatt fra han en hagle og åpnet ild mot en minibuss der det befant seg flere tjenestemenn fra grensepolitiet, uten at noen kom til skade. Deretter skal han ha løpt mot huset sitt noen hundre meter unna, mens han fortsatte å skyte mot politifolkene som forfulgte ham.

Til slutt skal han ha forskanset seg i hagen utenfor det lave murhuset der han ble skutt og drept i skuddvekslingen som fulgte.

Politimannen som ble skadet etter basketaket med Teisnes er fortsatt på sykehuset med hodeskader, men skal ifølge politisjefen være stabil og utenfor livsfare.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks