Hovedinnhold

Avslutter søket i ruinene i Bangladesh

Søket etter flere døde i ruinene av den sammenraste fabrikkbygningen i Bangladesh blir avsluttet tirsdag, opplyser hæren i landet.

Denne saken handler om:

Over 1.125 mennesker er funnet døde ettersom redningsarbeidere har gravd seg gjennom ruinene av den ni etasjer høye bygningen, som kollapset 24. april.

Sist fredag ble en 19 år gammel kvinne funnet i live 17 dager etter at katastrofen inntraff. Men ifølge hæren, som koordinerer bergingsarbeidet, er det ikke håp om å finne flere overlevende.

Tolv personer er pågrepet og siktet for å ha truet arbeidere til å gå på jobb den skjebnesvangre dagen, selv om veggene i bygningen hadde begynt å slå sprekker.

Politiet har uttalt at eierne ignorerte advarslene fra arbeiderne. Arbeidere har sagt at de ble tvunget inn i bygningen for å jobbe.

Katastrofen har på nytt satt søkelyset på tekstilindustrien i det lutfattige landet. Bangladesh er en av verdens største tekstilprodusenter og flere kjente, vestlige klesmerker blir produsert der til lave priser.

Ifølge Mohammad Atiqul Islam, som er leder for BGMEA, interesseorganisasjonen for tekstilindustrien i Bangladesh, var 3.122 arbeidere på jobb i de fem fabrikkene som holdt til i bygningen, da den raste sammen

Kollapsen er den verste ulykken som har rammet tekstilindustrien i Bangladesh.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks