Hovedinnhold

Norsk professor funnet død på Hawaii

**Brannvesenet: - Trist, men samtidig en lettelse
**Familien: - Takk for alt, Are

FORSVANT PÅ LØPETUR: Professor Are Hjørungnes ble borte på en løpetur på Hawaii forrige lørdag. Foto: PRIVAT / UNIK
FORSVANT PÅ LØPETUR: Professor Are Hjørungnes ble borte på en løpetur på Hawaii forrige lørdag. Foto: PRIVAT / UNIK
(VG Nett) Den savnede norske professoren Are Hjørungnes (40) ble lørdag funnet omkommet på Hawaii.

Tips oss

Det melder flere lokale medier.

Den 40 år gamle professoren fra Malvik i Sør-Trøndelag, som var på Hawaii som gjesteforeleser ved et universitet i Honolulu, forsvant fra gruppen han trente med lørdag for en uke siden.

Den siste uken har frivillige mannskaper lett etter nordmannen nærmest døgnet rundt. Ved 12.30-tiden i går fant de Hjørungnes omkommet, skriver TV-stasjonen KHN2.

- Han ble funnet i bunnen av en tørrlagt foss. Fra det jeg kunne se, var det ved foten av et bratt stup, sier kaptein Earle Kealoha fra brannvesenet i Honolulu til TV-kanalen.

Ifølge Adressa.no har Hjørungvågs søster bekreftet dødsfallet.

- Takk for alt, Are. Du vil alltid være i våre hjerter, er meldingen søsteren har lagt ut på nettsamfunnet Facebook, skriver avisen.

Området skal ifølge lokale medier ligge relativt langt fra stedet der nordmannen sist ble sett.

- Det er trist, men samtidig en lettelse. Jeg er sikker på at dette avslutter saken for familien, sier Kealoha.

Familien: - Takker frivillige

Familien til den norske professoren la lørdag ut en melding på nettsidene til løpeklubben Hawaii Ultra Running Team. Det er klubben nordmannen løp sammen med da han forsvant.

- Ares foreldre og venner vil takke alle frivillige som har deltatt i lete- og redningsarbeidet etter sønnen, står det i meldingen.

Nina Fasi, som er norsk konsul på Hawaii, bekrefter funnet overfor VG Nett.

- Det er funnet en 40 år gammel mann i områdene der det ble lett. Familien til Are Hjørungnes er underrettet. Men jeg kan ikke bekrefte at dette er Are Hjørungnes som er funnet, sier Fasi til VG Nett.

- Håpet å finne ham i live

Nordmannen skal ha blitt funnet i nærheten av Dillingham-flyplassen på nordkysten av Oahu.

- Vi håpet i det lengste å finne ham i live. Vi har lett i mange dager, sier Fred Boll i The Hawaiian Trail and Mountain Club.

Også politiet på Hawaii bekrefter at de tror det er den savnede nordmannen som er funnet.

- Det er ingen andre enn den norske turgåeren som er meldt savnet de siste dagene. Vi har ikke bekreftet identiteten ennå, sier politibetjent Mike Yoshimoto ved Wahiawa politistasjon til adressa.no.

Hjørungnes var ute på løpetur med flere andre da han kom bort fra gruppen forrige lørdag. De skal ha løpt drøyt 13 kilometer da nordmannen forsvant, melder en lokal nyhetsstasjon.

- De stoppet for å fylle vann fra et lager vi har. Det ser ut til at en av løperne, som ikke er særlig erfaren med å løpe i Hawaii, sprang i forveien etter å ha fått vann, sa en talsmann for løpeklubben tidligere i uken.

Frivillig søk

Etter at den organiserte leteaksjonen ble avsluttet, overtok frivillige letemannskaper, mange av dem fra løpeklubben, arbeidet med å lete etter Hjørungnes.

Letingen ble før helgen forsinket. Årsaken var at amerikanske militærleire i området hadde hevet sikkerheten etter drapet på Osama bin Laden. Dermed fikk de frivillige ikke lov til å ta med seg kjøretøyer inn i området for å lete etter nordmannen.

Også familien til den savnede 40-åringen reiste like før helgen til Hawaii for å delta i letingen. De satte også opp en egen nettside for leteaksjonen etter den norske professoren.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks