Hovedinnhold

Slik er slagmarken etter nattens bombeangrep

(VG Nett) Dette er et av de første bildene som viser resultatatet av nattens bombeangrep mot Gaddafis styrker i Libya.

Denne saken handler om:

Regimets soldater ligger døde igjen på slagmarken, mens opprørere tømmer lommene deres. Dette er resultatet etter at verdenslederne torsdag stemte frem FN-resolusjon 1973.

Det førte natt til søndag til at amerikanske og britiske styrker sendte over 110 raketter mot mål i Libya. Samtidig bombet franske jagerfly flere militære mål ved opprørsbyen Benghazi, Libyas nest største.

Det er også kommet meldinger om at amerikanske B-2-bombefly har sluppet 40 bomber over Libya.

VGTV: Se fra bombingen og slagmarken

Det er med andre ord heftig bombing på libysk jord, og Muammar Gaddafi var tidligere søndag ut i en krass tale og hevdet at han ville vinne krigen.

- Vi har Gud med oss, dere har djevelen, sa Gaddafi.

Et statlig nyhetsbyrå melder at Gaddafi innen timer vil dele ut våpen til en million kvinner og menn, skriver Reuters.

Allerede lørdag sa Gaddafi at han ville åpne våpenlagrene så folket kunne forsvare seg.

Ifølge Sky News melder et statlig nyhetsbyrå at 64 mennesker har blitt drept som følge av luftangrepene til vestlige styrker.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BOMBET: Opprørere feirer ved en ødelagt libysk stridsvogn vest for Benghazi. Foto: AFP
BOMBET: Opprørere feirer ved en ødelagt libysk stridsvogn vest for Benghazi. Foto: AFP


Flyforbudsone etablert

Formann i Den sentrale sjefsnemnd i USA, admiral Mike Mullen, sier til NBC at luftangrepene mot Libya har stoppet Gaddafi-styrkenes fremgang mot Benghazi.

- En flyforbudsone er etablert over Libya, og det libyske luftforsvaret er satt ute av spill. Ingen libyske fly er å se i libysk luftrom, sier Mullen.

Selv om Gaddafis styrker skal være tvunget på retrett fra Benghazi, melder Reuters om at stridsvogner og styrker lojale til Gaddafi er på vei inn i byen Misratah.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks