Hovedinnhold

Ni drept i nye koran-demonstrasjoner

PROTEST: Flere tusen mennesker demonstrerte i sentrum av Kandahar lørdag. Minst ni mennesker ble drept. Foto: AP Photo
PROTEST: Flere tusen mennesker demonstrerte i sentrum av Kandahar lørdag. Minst ni mennesker ble drept. Foto: AP Photo
(VG Nett) Minst ni afghanere ble drept i nye kraftige demonstrasjoner mot brenningen av en koran i USA.

Denne saken handler om:

Minst to tusen mennesker deltok i demonstrasjonen i Kandahar lørdag. Politiet skjøt flere ganger i luften for å holde demonstrantene under kontroll.

Se VGTV: Her angriper mobben i Mazar-e Sharif 

Demonstrantene fortsatte likevel marsjen mot FN-hovedkvarteret i byen. En annen gruppe prøvde samtidig å komme seg til lokalene til regionsguvernøren.

Les også: Siri Skare (52) drept i Afghanistan 

Ifølge talsmannen til guvernøren skal minst 73 andre personer ha blitt skadet i demonstrasjonen. Det er foreløpig uklart hvordan de fem ble drept, men noen av dem skal ha blitt skutt.

En AP-fotograf som dekket demonstrasjonen forteller til sitt eget nyhetsbyrå at folkemengden ble rasende over å se kameraer, og at hans eget kamera ble tatt fra ham og knust.

Les også: Tidligere norsk spesialutsending til Afghanistan: Trist for hele FN 

Demonstrasjonene i Kandahar kommer dagen etter at en rasende menneskemengde tok seg inn på FNs område i Mazar-e Sharif, og tok livet av syv FN-ansatte, deriblant den norske oberstløytnanten Siri Skare.

Det har også vært dramatikk i Kabul lørdag morgen. Der ble flere opprørere drept etter at de gikk til angrep på en NATO-leir i den afghanske hovedstaden. Taliban har tatt på seg ansvaret for dette angrepet.

Les også: Slik skjedde blodbadet 

- Vi fikk tidlig melding om at Camp Phoenix var under angrep fra håndvåpen og raketter. De første rapportene tyder på at det var to angripere. Våre styrker returnerte ilden, og begge ble drept, sier en talsmann for ISAF ifølge AP.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks