Hovedinnhold

Algeriske myndigheter: 23 gisler drept i In Aménas

- 23 DREPT: 23 gisler skal ha mistet livet i gisseldramaet i In Amenas. Dette bildet viser boligbrakkene på anlegget, bildet er tatt 19. januar. Foto: AFP
- 23 DREPT: 23 gisler skal ha mistet livet i gisseldramaet i In Amenas. Dette bildet viser boligbrakkene på anlegget, bildet er tatt 19. januar. Foto: AFP
(VG Nett) 23 gisler og 32 gisseltakere ble drept i gisselaksjonen på gassanlegget In Aménas, ifølge Algeries innenriksdepartement.

Denne saken handler om:

Meldingen kommer bare timer etter at statsminister Jens Stoltenberg bekrefter at den omfattende militæroperasjonen for å befri gislene er over.

De skriver ikke nasjonaliteten på de omkomne. Fra før av er det klart at minst én algierer, én brite og en franskmann mistet livet under gisselaksjonen.

Ifølge en uttalelse fra innenriksdepartementet i Algerie er 685 algeriere og 107 utenlandske arbeidere løslatt. Militæret skal også ha funnet maskinpistoler, missiler, rakettkastere og granater som var festet til selvmordsbelter, ifølge departementet.

32 gisseltakere

De skriver også at det var 32 gisseltakere fra flere forskjellige nasjonaliteter mistet livet. Tre av dem var algeriere.

VG DIREKTE:  Få de siste oppdateringene på gisseldramaet her 

- Gisseltakerne kommer fra en rekke ulike land, først og fremst, men ikke bare, i regionen. Utover det så er det ikke slik at vi har en full liste, i alle fall ikke en vi kan dele på dette tidspunkt, med alle nasjonalitetene, sa utenriksminister Espen Barth Eide på en pressekonferanse lørdag kveld.

Enda en nordmann i sikkerhet

Statoil sa rett før at enda en nordmann er i sikkerhet etter det brutale angrepet mot gassanlegget i In Amenas i Algerie.

- Vi kjenner en ny og økende uro for våre fem kolleger, sier Statoil-sjef Helge Lund.

- Vi vil og må beholde håpet om flere positive nyheter fra Algerie. Samtidig er vi forberedt på at vi i de nærmeste dagene må forholde oss til dårlige nyheter.

Antatt norsk frigitt gissel: - Jeg gjemte meg på rommet: Statoils konsernsjef: - Enda en nordmann i sikkerhet: Stoltenberg: - Vi føler oss som en familie

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks