Hovedinnhold

Malala (14) fløyet til Storbritannia

Den pakistanske jenteaktivisten Malala Yousufzai, som ble skutt i hodet av Taliban, er fløyet til Storbritannia der hun får spesialisert legebehandling.

Denne saken handler om:

De pakistanske militære sier at hun ble fløyet ut av landet i et spesialutstyrt ambulansefly fra De forente arabiske emirater mandag.

Den 14 år gamle skolejenta er blitt litt bedre siden hun ble skutt på en skolebuss i forrige uke i Swat-dalen, selv om framgangen går sakte.

Fordømmer angrepet

Angrepet mot Malala har vakt avsky i Pakistan og mange andre land. Drapsforsøket på henne ble ifølge Taliban begått fordi hun har vært en aktiv forkjemper for jenters rett til utdanning og sitt forsvar for en ikke-religiøs holdning til livet.

Søndag samlet titusenvis seg i landets største by, Karachi, for å vise sin avsky mot angrepet på 14-åringen. Også flere andre steder i landet samlet store folkemengder seg for å markere avstand til Taliban.

Bildespesial:  Fordømte angrepet mot Malala (14) 

Vist livstegn

Etter først å ha blitt behandlet i Peshawar, ble Malala flyttet til de militæres hovedsykehus i Rawalpindi. Der har hun vist livstegn ved å bevege hender og føtter, opplyser forsvarets talsmann, Asim Saleem Bajwa.

- Legene har sjekket Malalas tilstand, og de er fornøyd, sa Bajwa som er generalmajor i den pakistanske hæren til nyhetsbyrået AFP.

- Det går sakte, men sikkert framover med henne, slik legene har forventet.

Lørdag varslet Taliban at de ønsker å drepe Malala dersom hun overlever skuddskadene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks