Hovedinnhold

Første nyhetsoppleser med hijab på egyptisk TV

DEN FØRSTE: Et stillbilde tatt fra den statlige TV-kanalen Channel 1 viser Fatma Nabil som ble den første kvinnen til å bære hijab på egyptisk TV. Foto: AFP
DEN FØRSTE: Et stillbilde tatt fra den statlige TV-kanalen Channel 1 viser Fatma Nabil som ble den første kvinnen til å bære hijab på egyptisk TV. Foto: AFP
Egyptisk statlig TV har for første gang tillatt en kvinne å bære hijab mens hun leste opp nyheter. Det er et av flere tydelige tegn på endringer etter at islamisten Mohamed Mursi overtok makten i landet.

Denne saken handler om:

Fatma Nabil var iført en hudfarget hijab som dekket håret og halsen da hun leste opp nyhetene TV-stasjonen Channel 1 søndag.

Fram til revolusjonen i fjor, som veltet president Hosni Mubarak og hans sekulære styresett, fikk kvinner som bar islamske hodeplagg ikke vise seg på skjermen i statlige medier.

Kvinner fikk lov til å bære hodeplagg på radio eller bak TV-kamera, men ikke foran.

Men landets nye informasjonsminister, islamisten Salah Abdel Maqsud, sa lørdag til en privat satellitt-TV-stasjon at han ikke så noen grunn til hvorfor en kvinne i hijab ikke kunne lese opp nyheter.

- Endelig har revolusjonen nådd egyptisk mediene, sier Fatma Nabil til avisen Frihet og rettferdighet, som eies av Det muslimske brorskap.

Flertallet av egyptiske kvinner bruker hijab, som dekker hår og hals. Men nikab, som dekker hele ansiktet unntatt øynene, blir også mer vanlig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks