Hovedinnhold

Norge på velstandstoppen

KOMMENTATOR: Tidligere EU-topp Peter Mandelson mener demokrati, frihet og gründermuligheter er med på å sende Norge til listetoppen. Foto: AFP
KOMMENTATOR: Tidligere EU-topp Peter Mandelson mener demokrati, frihet og gründermuligheter er med på å sende Norge til listetoppen. Foto: AFP
Norge er verdens mest velstående land, ifølge en ny rangering. Norge lå i fjor på femteplass, men har nå steget til førsteplass, viser rangeringen, som ble offentliggjort tirsdag.

Finland, som lå på topp i fjor, har på sin side falt ned på tredjeplass. På annenplass i år er Danmark, som lå på fjerdeplass i fjor, mens Sverige har falt fra tredjeplass til sjetteplass.

Rangeringen viser at økonomisk vekst ikke er nok til å sikre et vellykket samfunn, hevder Peter Mandelson, tidligere næringsminister i Storbritannia og tidligere handelskommissær i EU.

«Lykkelige borgere er produsert like mye av demokrati, frihet og gründermuligheter som av økonomisk vekst», skriver han i The Wall Street Journal.

Les også:  Norge er sjette beste land å leve i

Indeksen er utarbeidet av tankesmia Legatum Institute og omfatter i tillegg til økonomi faktorer som utdanning, helse, politisk frihet og styresett.

Nederst på lista kommer flere land i Afrika sør for Sahara. Pakistan og Zimbabwe havner på de to siste plassene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks