Hovedinnhold

Westergaard: - Det var et helvete

- FEIG LØGNHALS: Kurt Westergaard tror ikke på somalierens forklaring om at han bare ville true og skremme. Foto: Foto: Foto: Henning Bagger/ Afp
- FEIG LØGNHALS: Kurt Westergaard tror ikke på somalierens forklaring om at han bare ville true og skremme. Foto: Foto: Foto: Henning Bagger/ Afp
Karikaturtegner Kurt Westergaard tror ikke noe på at øksemannen som brøt seg inn i huset hans, bare ville skremme ham.

- Inntrykket mitt var at han kom inn i huset som en hellig kriger som ville slå i hjel en vantro, sa tegneren i retten torsdag.

75-åringen satt bare et par meter unna Mohamed Geele, den 29 år gamle dansk-somalieren som er tiltalt for å ha forsøkt å drepe ham.

Selv hevder tiltalte at han bare ville true og skremme Westergaard. Formålet skal ha vært å få ham til å slutte å forsvare de omstridte Muhammed-tegningene.

Ifølge danske Ekstra Bladet beskrev Westergaard hvordan han følte det da inntrengeren hamret løs på døren hans med øks.

- Det var et helvete, sa han.

Ifølge Jyllands-Posten, Westergaards arbeidsgiver, sa tegneren også i retten at han fryktet for sitt liv.

- Når jeg hører braket fra ruten som smadres, vet jeg straks hva som skjer. Jeg gjemmer meg i sikringsrommet, mens den unge mann roper som en gal. Det var en kakofoni av trusler, og jeg var redd for å bli slaktet, sa han.

Etter å ha lest om dansksomalierens forklaring i retten dagen i forveien, hadde tegneren følgende kommentar:

- Han er en feig liten løgnhals.

Innbruddet hos Westergaard skjedde første nyttårsdag i fjor, og tegneren mener han reddet livet ved å rømme inn på et spesialsikret bad.

Mens han tilkalte politiet, hogget Geele løs på badedøren med øks.

- Mannen var vanvittig og ropte en masse muslimske forbannelser, og at nå skulle jeg dø, forteller Westergaard.

Geele er tiltalt for forsøk på drap og terrorisme, angrep på offentlig tjenestemann og ulovlig våpenbesittelse. Han fortrakk ikke en mine da tegneren forklarte seg i retten i Aarhus.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks