Hovedinnhold

Savnede kajakkpadlere funnet på Grønland

15 kajakkpadlere som har vært meldt savnet på Grønland, er nå observert av et redningshelikopter, melder Ekstra Bladet. De skal ikke ha vært utsatt for uhell.

Ingen har fått kontakt med padlerne de siste par dagene, men tirsdag ettermiddag kom det gode nyheter.

- Jeg har nettopp snakket med flygeren på det helikopteret som har lett etter kajakkpadlerne i formiddag, sier visepolitisjef i Grønlands Politi, Morten Nielsen.

Les også:Kajakkpadlere savnet

Han forklarer videre at piloten har sett de 15 padlerne, og at de ikke har vært rammet av uhell av noe slag. Gruppen på 15 besto av briter og tyskere, og de var del av en større gruppe på rundt 30 padlere.

Deler av den grønlandske østkysten ble tirsdag rammet av vinder med orkanstyrke.

Padlerne var på tur i det enorme fjordsystemet ved byen Ittoqqortoormiit, også kjent som Scoresbysund, sørøst på den grønlandske kysten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks