Hovedinnhold

Ingen livstegn fra kajakkpadlere på Grønland

Ingen har ennå hørt noe fra de 14 kajakkpadlerne politiet på Grønland har lett etter siden tirsdag formiddag.

Deler av den grønlandske østkysten ble tirsdag rammet av vinder med orkanstyrke, og det ble satt i gang leteaksjon etter 14 turister ingen hadde hørt noe fra etter en kajakktur, skriver danske Politiken.

Kajakkpadlerne skal ikke være samlet, men spredt i flere forskjellige grupper.

BAKGRUNN:14 kajakkpadlere savnet på Grønland

Ingen av gruppene hadde på forhånd noen avtale om å melde fra hvor de befinner seg, men kapteinen på et dansk skip som er satt inn i søket sier de fortsetter å lete etter turistene selv om de formelt ikke er savnet.

Hvilke nasjonaliteter de 14 turistene har er ikke kjent.

Trolig har i alt 26 kajakkpadlere vært ute i det enorme fjordsystemet ved byen Ittoqqortoormiit, også kjent som Scoresbysund, sørøst på den grønlandske kysten.

Seks tyskere ble tirsdag funnet i god behold på en øy, men hadde mistet alle eiendelene sine i uværet. Seks andre padlere har tatt kontakt med myndighetene i Ittoqqortoormiit. Søket etter de resterende 14 fortsetter, selv om kaptein Peter Holst-Andersen på det danske leteskipet håper de er kommet vel i land.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks