Hovedinnhold

Taliban henrettet kvinne offentlig

Talibanske opprørere pisket en kvinne i full offentlighet før de skjøt henne som straff for påstått utroskap, opplyser en politioffiser.

Denne saken handler om:

Hendelsen skal ha skjedd søndag og er en påminnelse om hvordan lov og rett ble praktisert i landet mens Taliban satt ved makten.

Den 48 år gamle kvinnen ble pisket flere titalls ganger før hun ble skutt i det fjerntliggende området Qades, et distrikt som Taliban kontrollerer i Badghis-provinsen, fortalte Abdul Jabar til Reuters på telefon mandag.

- Det skjedde i full offentlighet. Vi har ikke fått noen klager, men myndighetene vil aksjonere på eget initiativ, sier Jabar.

Mannen som kvinnen skulle ha hatt et forhold med, hadde flyktet, ifølge politimannen.

Mens Taliban satt ved makten gjennomførte regimet offentlig pisking og steining til døde.

En talsmann for gruppen hevder overfor Reuters at det ikke var gruppen som sto bak hendelsen i Qades.

- Dette er dårlig arbeid, og vi avviser dette. Uansett hvem som har gjort dette, er de ikke medlemmer av Taliban og har gjort det for å sverte oss, sier Qari Mohammad Yousuf.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks