Hovedinnhold

- Rød-Larsen hevdet Ahmadinejad var gal

GAL? Irans president Mahmoud Ahmadinejad fikk hard omtale av den norske daværende FN-utsendingen Terje Rød-Larsen i 2006, ifølge WikiLeaks. Foto: AFP
GAL? Irans president Mahmoud Ahmadinejad fikk hard omtale av den norske daværende FN-utsendingen Terje Rød-Larsen i 2006, ifølge WikiLeaks. Foto: AFP
Tidligere FN-utsending Terje Rød-Larsen har omtalt Irans president Mahmoud Ahmadinejad som «gal», ifølge et WikiLeaks-dokument.

Denne saken handler om:

Det var i en samtalen med USAs ambassadør i Libanon i 2006 at Rød-Larsen angivelig stilte spørsmål ved presidentens psykiske helse.

Ifølge WikiLeaks-dokumenter som Aftenposten har fått tilgang til, refererte nordmannen til en samtale mellom Ahmadinejad og FNs daværende generalsekretær Kofi Annan. Her skal den iranske presidenten ha snakket om å «straffe» USA og Storbritannia.

- Han er gal, og han vil angripe dere, sa Rød-Larsen, ifølge det amerikanske referatet fra møtet med ambassadøren.

Selv om Ahmadinejad har tittelen president, er det ikke han som har den øverste politiske myndigheten i Iran. Den åndelige lederen Ali Khamenei er også landets mektigste politiske leder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks