Hovedinnhold

Maria Amelie: - Håper å få pass denne uken

VENTER PÅ PASS: Maria Amelie er i Moskva med kjæresten Eivind Trædal. Hun håper å få pass i løpet av uken. Foto: Terje Mortensen
VENTER PÅ PASS: Maria Amelie er i Moskva med kjæresten Eivind Trædal. Hun håper å få pass i løpet av uken. Foto: Terje Mortensen
Etter en uke i Moskva, er Maria Amelie i gang med å skaffe seg papirene hun trenger for å forlate landet. Hun håper å få innenrikspass i løpet av uken.

Denne saken handler om:

Sammen med kjæresten Eivind Trædal bor hun på hemmelig adresse i den russiske hovedstaden mens de jobber for at hun skal kunne reise tilbake til Norge, skriver Nettavisen.

- Vi prøver å få oversikt over byen. Vi har også startet papirarbeidet og prøver å få oversikt over hva jeg trenger, forteller Maria Amelie.

Tirsdag er planen å dra til passkontoret og se om hun kan få utstedt innenrikspass, noe hun regner med å få på plass i løpet av uken.

- I tillegg må jeg bli registrert på en adresse i Moskva. Når jeg har fikset det, kan jeg søke om utenlandspass, forklarer hun.

Det tror hun vil ta rundt fire uker å ordne.

Maria Amelie sier hun er sliten, og at hun forsøker å forstå hva som har skjedd i løpet av det hun betegner som «tre sinnssyke uker» siden pågripelsen på Lillehammer 13. januar.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks