Hovedinnhold

Støre møtte tidligere Taliban-topper i Oslo

I MØTE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte ifølge TV 2 de tidligere Taliban-toppene Abdul Salam Zaeef og Wakil Ahmed Muttawakil i Oslo nylig. Foto: SCANPIX/ REUTERS
I MØTE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte ifølge TV 2 de tidligere Taliban-toppene Abdul Salam Zaeef og Wakil Ahmed Muttawakil i Oslo nylig. Foto: SCANPIX/ REUTERS
Utenriksminister Jonas Gahr Støre hadde i forrige uke møte med to tidligere Taliban-ledere i Oslo. Afghanistans ambassadør har tro på Norges rolle i forhandlingene.

Denne saken handler om:

Det var Abdul Salam Zaeef, Talibans ansikt utad etter 11. september, og deres tidligere utenriksminister, Wakil Ahmed Muttawakil, som møtte Støre til et privat møte i Oslo, melder TV 2.

- Dette er folk som tidligere har vært på lister over folk man ikke skal snakke med, men de er nå tatt av disse listene, i FN blant annet. Dette er veldig vanskelige samtaler, fordi deler av bevegelsen fortsatt er engasjert i væpnet kamp. Men sånn er starten på fredsprosesser, sier Støre.

De to deltok også på en lukket konferanse på Losby gods. Afghanistans ambassadør til Oslo, Maniza Bakhtari, mener Norge både fram til nå og i fremtiden kan spille en viktig rolle i de politiske forhandlingene.

- Norge er et land som begge parter kan stole på, sier hun til kanalen.

Norske styrkers tilstedeværelse i Afghanistan sto ikke på plakaten under møte med de tidligere Taliban-toppene og Jonas Gahr Støre.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks