Hovedinnhold

- Andrawes blir ikke benådet

BERLIN: Souhaila Andrawes blir ikke benådet i overskuelig framtid, sier en talsmann for det tyske justisdepartement.
En benådning kan bare skje etter avtale mellom Tysklands president og justisminister, i samråd med norske myndigheter, sa talsmannen.

Andrawes sitter for tiden i fengsel i Norge, der hun soner en tysk dom på 12 års fengsel for sin rolle i kapringen av Lufthansa-flyet «Landshut» i 1977. Den 30. november i år vil hun ha sonet halvparten av dommen, og det har vært antydet at hun da kunne bli benådet.

Lufthansa-flyets kaptein Jurgen Schumann ble skutt og drept, før tyske spesialstyrker stormet flyplassen og satte passasjerene og den øvrige besetning fri på flyplassen ved Somalias hovedstad Mogadishu.

- Det stemmer at Norge har antydet muligheten for en benådning før halve straffen er sonet, men dette forslaget har vi avvist. Av prinsipielle grunner vil vi derimot ikke kommentere et forslag om en løslatelse etter halvt sonet straff, når dette er i tråd med vanlig praksis, sier den tyske talsmannen.

Dersom et alvorlig sykt menneske blir løslatt på prøve etter halv soning, vil det ikke være noe problem for tyske myndigheter, tilføyde han. Andrawes vil ifølge sin advokat Heidi Bache-Wiig til høsten søke Justisdepartementet om å bli løslatt i november.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks