Hovedinnhold

Amerikansk seriemorder innrømmer ti drap

INNRØMMET: Dennis Rader i prat med sin forsvarer Sarh McKinnon før han sa seg skyldig i 10 groteske drap. Foto: EPA
INNRØMMET: Dennis Rader i prat med sin forsvarer Sarh McKinnon før han sa seg skyldig i 10 groteske drap. Foto: EPA
Seriemorderen Dennis Rader (60) som har gått under navnet BTK - «Bind, Torture, Kill» - innrømmet ti drap da rettssaken mot ham åpnet i Wichita i delstaten Kansas i USA mandag.Kaldt og klinisk beskrev han hvordan han drepte ti mennesker i det han omtalte som "prosjekter" for å tilfredsstille seksuelle fantasier.

Rader fortalte hvordan han ga en kvinne et glass vann etter at hun hadde kastet opp, for så å kvele henne med et tau mens barna som var innelåst på badet, hylte av skrekk.

Han fortalte også hvordan han hengte en elleve år gammel jente i kjelleren av familiens hus og onanerte ved siden av kroppen hennes, etter først å ha drept foreldrene og en ni år gammel bror.

KAN FÅ LIVSTID: Bak dette smilet skjuler det seg en grusom hemmelighet. Foto: AP
KAN FÅ LIVSTID: Bak dette smilet skjuler det seg en grusom hemmelighet. Foto: AP
Drapene foregikk i løpet av 18 år mellom 1974 og 1991 i Wichita i Kansas og ble beskrevet i ertende notater til politiet av mannen som kalte seg BTK - «Bind, Torture, Kill».

Rader ble pågrepet i februar i år etter en 31 år lang jakt på seriedrapsmannen. Dommen mot den tidligere kirkegjengeren, som i sin tid også var en aktiv speider, vil falle 17. august.

Selv om han blir funnet skyldig, kan 60-åringen ikke dømmes til døden ettersom Kansas ikke innførte dødsstraff før etter at drapene ble begått. Men etter alt å dømme vil han tilbringe resten av livet i fengsel.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks