Hovedinnhold

Joe Biden: – Clinton var ikke en veldig god presidentkandidat

<p>PRESIDENTKANDIDAT? Joe Biden holder spekulasjonene om at han kan komme til å utfordre Donald Trump varme.</p>

PRESIDENTKANDIDAT? Joe Biden holder spekulasjonene om at han kan komme til å utfordre Donald Trump varme.

Foto: Susan Walsh, AP
Den tidligere visepresidenten mener han ville vært en bedre presidentkandidat enn Hillary Clinton. Han utelukker heller ikke å stille mot Donald Trump i valget i 2020.

Det kom frem da han talte på en konferanse for finansfolk i Las Vegas fredag, ifølge CNN.

– Jeg syntes aldri hun var en veldig god kandidat. Jeg mener jeg ville vært en god kandidat, svarte Biden da han ble spurt om på hvilket tidspunkt han skjønte at Clinton var den rette kandidaten.

Han la riktignok til at han tror hun ville blitt en veldig god president.

Biden forsøkte selv aldri å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016. Etter at sønnen hans, Beau Biden, døde av hjernekreft i 2015 bestemte han seg for ikke å stille i nominasjonskampen.

Har du sett disse? Bildene av Obama og Biden gikk viralt etter valget

<p>GOD STEMNING: I dette bildet fra 2009 ser Joe Biden og Hillary Clinton ut til å ha et lystig øyeblikk sammen.</p>

GOD STEMNING: I dette bildet fra 2009 ser Joe Biden og Hillary Clinton ut til å ha et lystig øyeblikk sammen.

Foto: Jason Reed, Reuters

Alderen taler mot

Mange har spekulert i om mannen som snart er 78 år gammel kan komme til å utfordre Donald Trump i 2020, i et håp om at den sittende presidentens kun får én periode i Det ovale kontor.

– Kan jeg gjøre det? Ja. Kommer jeg til å gjøre det? Trolig ikke, svarte Biden på spørsmål om han kommer til å gi det et forsøk.

Biden under valgkampen: – Det Trump gjør er veldig farlig

<p>«BUDDIES»: Barack Obama og Joe Biden fikk et nært forhold i tiden som president og visepresident. Dette bildet er tatt få måneder før de vant valget i 2008.</p>

«BUDDIES»: Barack Obama og Joe Biden fikk et nært forhold i tiden som president og visepresident. Dette bildet er tatt få måneder før de vant valget i 2008.

Foto: Alex Brandon, AP

Dermed vil nok ikke spekulasjonene stilne med det første. Ei heller håpet, som mange Demokrater har, om at han kommer til å gjøre det. Joe Biden var en uvanlig populær visepresident, da særlig innad i eget parti, i de åtte årene han jobbet under Barack Obama.

En ting som taler mot det er derimot alderen hans. Likevel vil han ikke utelukke det, så lenge helsa er god, og han føler seg som den beste kandidaten.

– På det nåværende tidspunkt har ingen i familien, eller meg selv, bestemt oss for å stille.

Beste avgjørelsen

På konferansen i Las Vegas kom Biden også inn på at han var svært nær å takke nei til å være Barack Obamas visepresidentkandidat i 2008. Obama hadde da slått ut blant annet både Biden og Clinton i nominasjonskampen.

Husker du? Biden fikk planet oppkalt etter seg

Det som til slutt overbeviste den erfarne politikeren fra Delaware var at Obama lovde at han alltid skulle være den siste igjen i rommet hver gang Obama, dersom han ble valgt til president, måtte ta en viktig avgjørelse. Det løftet ble overholdt av mannen som altså ble USAs 44. president.

– Det er den beste avgjørelsen jeg noensinne har hatt, sa Biden i dag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks