Hovedinnhold

Knivdrept i flyktningbolig i Sverige:

Alexandra (22) drept på jobb: – Hun var en fantastisk sjel

<p/>
<p>SAMMEN: Alexandra Mezher (t.h) , og venninnen Lejla Filipovic (t.v), da de var ferdige på videregående skole i Boras i Sverige.</p>

SAMMEN: Alexandra Mezher (t.h) , og venninnen Lejla Filipovic (t.v), da de var ferdige på videregående skole i Boras i Sverige.

Foto: Lejla Filipovic, Ap
– Vi gråter mye og prøver å minnes de gode stundene, forteller venninnen til Alexandra Mezher (22).

Mezher ble tidlig mandag morgen knivdrept på jobb i en bolig for enslige mindreårige flyktninger i Mölndal i Sverige.

Hun og venninnen møtte hverandre da de begynte på videregående skole, og holdt sammen siden. Til den svenske avisen Aftonbladet forteller Filipovic at de to var bestevenner i åtte år, og at hun var som en søster og en ekstra datter for foreldrene.

Filipovic sier at det er vanskelig å sette ord på følelsene, og at hun og andre som sto Mezher nær er i sjokk.

– Det er veldig tungt. Vi gråter mye og prøver å minnes de gode stundene, sier hun.

Videre forteller Filipovic at Mezher var en venn som alltid var der for henne, og ga så mye til mange uten å be om noe tilbake.

Alexandra Mezhers mor, sier til Aftonbladet at datteren var den beste datteren, vennen og søsteren hun kunne vært.

– Hun var en fantastisk sjel, sier hun.

– Hun var en engel, skriv det i avisen, sa foreldrene hennes via en slektning til Expressen da omstendighetene rundt drapet ble kjent.

Familien kommer opprinnelig fra Libanon, og de pårørende er sjokkert over det som har skjedd.

Alene på jobb

Ifølge avisen GT var Alexandra Mezher (22) alene på jobb da hun ble drept. Mezher hadde jobbet natt og skulle snart avløses av dagpersonal da hun ble knivstukket mandag morgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<p/> <p>ÅSTEDET: Asylmottaket har fram til nå vært et rolig og fint sted å jobbe, ifølge ansatte. Nå er en 22 år gammel kvinne drept, mens en 15 år gammel beboer er siktet for drapet.<br/></p>

ÅSTEDET: Asylmottaket har fram til nå vært et rolig og fint sted å jobbe, ifølge ansatte. Nå er en 22 år gammel kvinne drept, mens en 15 år gammel beboer er siktet for drapet.

Hun forsøkte å gripe inn da det oppsto bråk på mottaket, men ble selv knivstukket og fikk kritiske skader som førte til at hun døde på sykehuset kort tid etter. En 15 år gammel beboer er siktet for drapet.

De ansatte ved asylboligen har tidligere klaget på dårlig bemanning og vært urolige fordi det kun er én ansatt på jobb om natten, ifølge GT. Men selv om det har vært tre offentlige inspeksjoner ved hjemmet det siste året, har tilsynet ikke funnet noe å sette fingeren på.

Boligen har plass til ti enslige mindreårige asylsøkere og drives av selskapet Living Nordic. Selskapet har ikke bekreftet hvorvidt 22-åringen var alene på jobb.

Fordobling av voldsepisoder

Siden i fjor sommer har det vært mange trussel- og voldssituasjoner ved mottakssentre rundt om i Sverige, men knivdrapet på flyktningmottaket i Mölndal er den mest alvorlige hendelsen.

TYSKLAND: Bølge av angrep mot asylmottak

Ifølge det svenske Migrationsverket var det en fordobling i antall volds- og trusselepisoder ved asylmottak fra 2014 til 2015. I løpet av 2014 ble det rapportert inn 148 trussel- og voldshendelser mellom asylsøkere eller mot ansatte i boenheter og mottak. I 2015 hadde tallet steget til 322.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks