Hovedinnhold

Sverige: Afghanske flyktninger kom med toget

Fem unge afghanske gutter ble ikke dumpet av en lastebilsjåfør i et skogsområde i Småland i Sør-Sverige julaften. De kom med toget.

Denne saken handler om:

Men siden guttene verken hadde billetter eller penger, ble de kastet av toget ved Sävsjö, opplyser Nils-Erik Eriksson ved politiet i Jönköping.

- Det forklarer også hvorfor guttene kom gående langs jernbanesporet. Nå jobber vi med å få klarlagt hva som virkelig har hendt, sier han til Aftonbladet.se.

De fem guttene, som er i alderen fra 14 til 18 år og kommer fra Kabul-regionen, har fortalt at de ble fraktet fra Afghanistan til Sverige i en konteiner. Ferden tok 18 døgn.

LES OGSÅ:Afghanske tenåringer dumpet i skogen i Sverige

Den svenske statsbanen SJ bekreftet mandag at guttene ble oppdaget på første klasse på X2000-toget mellom Malmö og Stockholm uten billetter. Derfor ble de kastet av i Sävsjö.

Der ble de tatt hånd om av menighetsforsamlingen på stedet. Forsamlingens pastor, Jonas Nyström, tror ikke guttene har løyet, men at det handler om en misforståelse.

- Vi har ikke hatt tilgang til en ordentlig tolk, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks