Hovedinnhold

Nyhetsbyråer: Minst 72 drept i moskéangrep i Afghanistan

<p>GRUFULLT: Bildet viser åstedet for selvmordsangrepet i Kabul fredag. Flere titalls mennesker ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i luften i en sjia-moské i Afghanistans hovedstad.</p>

GRUFULLT: Bildet viser åstedet for selvmordsangrepet i Kabul fredag. Flere titalls mennesker ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i luften i en sjia-moské i Afghanistans hovedstad.

Foto: Rahmat Alizadah, Sipa / NTB Scanpix
Minst 72 mennesker er drept og over 50 er såret i selvmordsangrep mot to moskéer i Afghanistan.

Denne saken handler om:

Det første angrepet var rettet mot den sjiamuslimske Imam Zaman-moskeen vest i Kabul. Minst 39 mennesker ble ifølge innenriksdepartementet drept og 41 ble såret i angrepet, blant dem kvinner og barn, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 

– En selvmordsbomber gikk inn i moskeen i politidistrikt 13 i Kabul. Angriperen skjøt mot dem som ba i moskeen, opplyser Mohammad Salim Almas i Kabul-politiet til AFP.

Noen timer senere slo en annen selvmordsbomber til mot en sunnimuslimsk moské i Ghor-provinsen sentralt i Afghanistan.

En høytstående polititjenestemann er blant de drepte og kan ha vært mål for angrepet, sier guvernøren i Dolaina-distriktet, Mohsen Danishyar.

Ifølge en talsmann for politiet ble 33 mennesker drept i angrepet.

Det er foreløpig ingen som har tatt på seg skylden for de to angrepene fredag. Terrorister fra IS har tidligere angrepet sjia-moskéer i Kabul og andre afghanske provinser, mens en rekke voldsomme Taliban-angrep mot landets sikkerhetsstyrker har tatt livene til minst 135 mennesker de siste dagene.

Tirsdag ble minst 80 politifolk drept og nær 300 såret i to selvmordsangrep sørøst i landet. Dagen etter ble minst tolv politifolk drept i angrep i provinsene Farah og Balkh.

Torsdag ble 43 soldater også drept i et Taliban-angrep mot en militærbase i Maiwand-distriktet i Kandahar-provinsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks