Hovedinnhold

Pave vil gi syndsforlatelse til kvinner som har tatt abort

<p>TILLATER:  Prester kan nå gi syndsforlatelse til kvinner som har tatt abort. Her er pave Frans med Italias statsminister Matteo Renzi.</p>

TILLATER:  Prester kan nå gi syndsforlatelse til kvinner som har tatt abort. Her er pave Frans med Italias statsminister Matteo Renzi.

Foto: AFP
Pave Frans tillater prester å gi syndsforlatelse til kvinner som har tatt abort, for deres «alvorlige synd».

Denne saken handler om:

I dokumentet som ble offentliggjort av Vatikanet mandag, skriver paven at «det er ingen synd som Guds nåde ikke kan viske vekk når den finner et angrende hjerte».

Samtidig påpekte paven standhaftig i samme dokumentet at «abort er en alvorlig synd, da det avslutter et uskyldig liv».

I september i fjor åpnet paven opp for at prester kunne tilgi kvinner som har tatt abort og søker syndsforlatelse i løpet av den katolske kirkes år for syndenes forlatelse og generell benådning, som akkurat er avsluttet.

Etter kirkens lære er abort en så alvorlig synd at den som tar det eller utfører det automatisk blir bannlyst. Nå skal dermed ordningen med syndsforlatelse for angrende som har tatt abort, bli innført på permanent basis.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks