Hovedinnhold

3-åring veier 54 kilo

Anamarie tatt med tvang fra foreldrene

NEW YORK (VG) Treåringen Anamarie veier 54 kilo. Hennes tilstand skal være livstruende.
Nå har delstatsmyndighetene i New Mexico med tvang tatt barnet fra foreldrene. De hevder familien ikke klarer å kontrollere barnets vekt.

Den fortvilte familien sier at Anamarie spiser normalt, og at de bokfører nøyaktig hva hun spiser. De protesterer på å ha blitt fratatt foreldreretten.

- De dro henne ut av rommet mens hun sparket og skrek. Alle hun kjenner i sitt liv er meg, Miguel, min mor og familien. Hun var skrekkslagen, sier Anamaries mor, Adela Martinez, til avisen Albuquerque Journal.

Legens anbefaling

I det siste året har Anamarie vært ut og inn av sykehuset på grunn av sitt vektproblem. Hun ble nylig veid og målt til 54 kilo og 1,05 meter. Anbefalingen om å frata Anamaries mor og far foreldreretten kom fra barnets lege, Monika Mahal. Mahal er ikke tilgjengelig for kommentar, men hennes kollega Irene Moody sier avgjørelsen er tatt til barnets beste.

- Jeg kan ikke med full sikkerhet si hva som gjør henne så stor. Men vi vet at henne størrelse er livstruende, sier Moody som også har undersøkt Anamarie.

Departementet for barn, ungdom og familiesaker i New Mexico grep deretter inn og hentet Anamarie fra sykesengen i Presbyterian Hospital før helgen.

I livsfare

Foreldrene ble fortalt at de ikke var i stand til å kontrollere barnets vekt. Mor Adela, hennes mann Miguel Regino og familievenner sier at årsaken til barnets problemer er medisinske. De benekter at hun spiser for mye eller får dårlig ernæring hjemme. Adela Martinez viser til at alt datteren spiser blir rapportert til legene.

Venner av familien sier Anamarie er en intelligent og helt normal treåring, men det unntak at hun er så stor for alderen. De sier hun spiser normalt, og at det går flere timer mellom måltidene.

Moody sier at barnet tilsynelatende har svært lav forbrenning og derfor trenger få kalorier pr. dag. Det er foretatt en rekke medisinske tester uten at legene har funnet noe galt.

Nå mener legene at overvekten legger en slik belastning på barnets hjerte at det er livstruende, og at foreldrene må fratas omsorgen. Moren aner ikke hvor Anamarie er. Hun er blitt lovet at hun skal få besøke henne, men hun vet ikke når.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks