Hovedinnhold

Russisk milliardbot til Telenor

Telenor er i en domstol i Sibir dømt til å betale 11,6 milliarder kroner i erstatning til selskapet Farimex, som er en aksjonær i VimpelCom.

Avgjørelsen fra domstolen i Omsk i Sibir kom fredag. Telenor opplyser i en børsmelding at selskapet vil anke saken, og mener kravet om erstatning på vel 1,7 milliarder dollar, eller 11,6 milliarder kroner, er feil.

- Denne avgjørelsen er et alvorlig brudd på Telenors lovlige rettigheter og interesser som en strategisk investor i Russland. Vi vil fortsette å forsvare våre investeringer i VimpelCom med alle tilgjengelige juridiske midler, sier konserndirektør Jan Edvard Thygesen, leder av Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

- Forsinket oppkjøp

Telenor har flere ganger hevdet at søksmålet er et urettmessig forsøk på å frarøve Telenors investeringer i Russland.

Farimex Products er et selskap registrert på De britiske jomfruøyene. Farimex hevder at Telenor-nominerte styremedlemmer i VimpelCom har forsinket oppkjøpet av den ukrainske mobiloperatøren Ukrainian Radio Systems (URS).

Ankesak

- Til tross for at kravet mot Telenor savner ethvert grunnlag og er lovstridig, innvilget retten delvis kravet fra Farimex, heter det i Telenors børsmelding.

Telenor eier 33,6 prosent av VimpelCom. I august i fjor ble det norske selskapet dømt til å betale 2,8 milliarder dollar, men dommen ble ifølge NA24 satt til side. Det er nå ankesaken som behandles i en rettsinstans i Omsk i Sibir.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Nyheter

Se neste 5 fra Nyheter