Hovedinnhold

Herman jukser i Pokémon GO

Fanget 600 Pokémon på ett døgn – uten å gå en meter

Mens andre går milevis på jakt etter pokémon, har Herman oppdaget en måte å jukse. – Funksjonen gjør at jeg kan gå flere titalls mil på et par minutter, forteller han.

Denne saken handler om:

Pokémon GO er spillet som har klart bragden å få millioner av mennesker verden rundt til å snøre på seg joggeskoene og komme seg ut i frisk luft.

Spillet går ut på å fange flest mulig av de virtuelle monstrene, og for å finne dem må du nemlig ut og gå.

Spiller du Pokémon GO? Ikke gå i fellen (eller på en lyktestolpe): De første Pokémon GO-skadene i Norge

Det er bare en uke siden spillet ble lansert i Norge, men mange har allerede rukket å legge mange mil bak seg på leting etter pokémon.

Herman fra Oslo var lei av å måtte gå rundt for å spille spillet. Nå har han oppdaget et smutthull som gjør det mulig å jukse. På ett døgn har han fanget over 600 pokémon uten å gå så mye som en meter.

– Jeg har vært inni sykehus og politistasjon og på toppen av et fjell. Bare fantasien setter grenser. Jeg kan trykke på en knapp inne på appen og få opp et kart der jeg kan dra nålen akkurat dit jeg vil gå, og velge hastigheten jeg skal gå i. Jeg kan gå til USA om jeg vil, forteller Herman, som ikke ønsker å stå frem med fullt navn og bilde i VG i frykt (og respekt) for alle pokémon-jegerne som vil kunne bli terget av juksingen.

I tillegg risikerer han å bli utestengt fra spillet dersom utvikleren Niantic finner ut at han jukser.

Ennå ikke hengt deg på Pokémon-bølgen?: VGs store Pokémon-guide

Fant tilleggsprogram

Herman får nemlig opp en meny inne i Pokémon GO-appen som andre ikke har. Det kommer av at han har installert et tilleggsprogram som gir ham flere muligheter inne i spillet.

Herman forklarer at dette var mulig fordi han har jailbreaket iPhonen sin, som betyr at han har fjernet begrensningene som er satt av Apple, og gir ham muligheten til å laste ned programmer og låse opp egenskaper på telefonen som vanligvis er låst. Dermed fant han en såkalt tweak til Pokémon GO, et slags tilleggsprogram, som han lastet ned.

<p>EGEN MENY: Slik ser menyen i spillet ut etter at du har lastet ned tilleggsprogrammet. Her kan du blant annet velge hvor du vil gå, sette opp hastigheten og sette på patruljemodus. Foto: skjermdump/privat</p>

EGEN MENY: Slik ser menyen i spillet ut etter at du har lastet ned tilleggsprogrammet. Her kan du blant annet velge hvor du vil gå, sette opp hastigheten og sette på patruljemodus. Foto: skjermdump/privat

Med denne kan han få spill-karakteren til å bevege seg selv om han sitter i ro.

– Mange investerer mye tid i dette spillet. Jeg har sett folk som sitter ute på Aker Brygge hele natten. Jeg kan gjøre akkurat det samme som de gjør hjemmefra, sier Herman.

Les også: Pokémon GO-galskapen

Faktisk trenger han ikke engang holde telefonen i hånden mens han leter etter pokémon. Han kan bare sette på en patruljemodus, som gjør at karakteren vandrer på egen hånd og varsler at det er en pokémon i nærheten når telefonen vibrerer.

Lurer seg til høy level

Tilleggsprogrammet har også en smart funksjon når det kommer til å fange monstrene.

– Hvis du treffer, lurer du spillet til å tro at det var perfekt kast, uansett hvor dårlig du traff. Da ranker du også opp mye fortere. Jeg er overrasket over hvor fort jeg har kommet opp i level, sier han.

<p>KART: Med tilleggsfunksjonen får du opp et kart hvor du kan sette markøren dit du ønsker å gå – hvor som helst i hele verden. Foto: skjermdump/privat</p>

KART: Med tilleggsfunksjonen får du opp et kart hvor du kan sette markøren dit du ønsker å gå – hvor som helst i hele verden. Foto: skjermdump/privat

Bare siden han oppdaget tweaken i går har Herman gått fra level en til level 19, som anses å være relativt høyt. Andre som har ønsket å spille på så høy level uten å måtte gå den lange veien selv, har for eksempel kunnet kjøpe en level 22-konto på eBay for 21.000 norske kroner.

Herman lagde en ny bruker, så han fortsatt kan gå tilbake til den gamle hvis han skulle bli tatt for å jukse og bli kastet ut. Med litt innsats tror han det er mulig å runne spillet på en uke med dette tilleggsprogrammet.

Men det har også en bakside.

– Jeg er ikke så mye ute og går etter pokémon lenger. Det fjerner litt av moroa når du har mulighet til å spille det på sofaen.

 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Nyheter

Se neste 5 fra Nyheter