Hovedinnhold

Stein Erik Hagen lever i luksus

Milliardæren Stein Erik Hagen omgir seg med en overdådig luksus som skal gjøre livet bedre å leve.
På listen står også en svart Rolls-Royce fra 1963. Bilen er den samme som han brukte da han giftet seg med slottseier Mille Marie Treschow i Larvik kirke 12. juni i år.

Selv kjører Hagen rundt i en blå Audi A8 2004-modell. Bilen har en åttesylindret 4,4 liters motor og er utstyrt med det aller, aller beste, blant annet ekstra tykke glass. Bilen koster rundt 1,5 millioner kroner.

Familieselskapet Canica disponerer også to BMW X5 med firehjulstrekk, med seks og åtte sylinders motor. BMW'ene har en innkjøpspris på rundt én million kroner hver.

Hagen har også en meget kostbar terrenggående Volvo XC90, to Volvo V70 og en Audi A4. Flere biler av merket Volkswagen, Renault og en BMW 320i hører også med til Hagens bilpark.

I Tillegg har han egen snøscooter som han kan bruke til og fra hytta.

Hagen eier en rekke eiendommer. Mest verdt er boligen i Voksenkollveien i Oslo. Eiendommen har en fantastisk utsikt, og skal være verdt et sted mellom 50 og 70 millioner kroner.

Inne i huset henger det en meget verdifull samling malerier, blant annet flere originale Munch-malerier og kunst av Nerdrum.

Hagens nærmeste nabo i Holmenkollen er investor Ola Mæle, som har planer om å bygge et praktpalass på Hagens nabotomt.

Sommerperlen Løvløs på Oterøy ved Kragerø er av kystens flotteste eiendommer, selv om den ikke nådde helt opp da flere profilerte meglere forrige helg kåret kystens flotteste fritidsboliger i VG.

Eiendommen er trolig verdt over 20 millioner kroner.

Hagen selv har uttalt at stedet er et paradis på jord, hvor han spiser reker og griller - gjerne med en pils i hånden.

Det er også holdt flere store bursdagsfeiringer for barna og deres venner på hytta i Kragerø - senest i juni da datteren Marie Caroline Hagen feiret sin tyveårsdag.

Ny firmahytte

Etter det VG kjenner til, skal Hagens plan være å overlate Løvløs til barna.

Hagens selskap Canica kjøpte i fjor ytterligere en eiendom i Kragerø. Prisen ble til slutt drøye 12 millioner kroner.

Om Hagen selv har tenkt å bruke Canica-hytta, eller om den er til selskapets åtte ansatte, er VG ikke kjent med. Men skulle det bli for trangt om plassen, kan Hagen uansett trekke seg tilbake til sin kone Mille Maries sted, også det i Kragerø-skjærgården.

På Canica-tomten er arbeidet med å rive den gamle hytta uansett i gang, og til neste år skal en ny firmahytte stå klar, med svømmebasseng og det hele.

I Kragerø ligger også flere av Hagens fritidsbåter. I alt har Hagen 15 båter registrert i Norge.

Flottest og dyrest er de to seilskutene Canica og Canica II, som måler henholdsvis 42 og 22 meter.

Canica II er fra 1999 og kostet drøye 29 millioner kroner. Det er denne båten Hagen bruker i Norge.

Til den gedigne trebryggen som smyger seg rundt svabergene på Oterøy, kan han også klappe til kai med sin Tengelsen tresnekke.

Seilbåt til 100 mill.

Hagen har også en blå 17 fot Draco, en 28 fot Fjord med 222 voksne hestekrefter i hekken samt en Nimbus på 22 fot og 282 hestekrefter - for å nevne noen av båtene.

Hagens nyeste båt er registrert i år. Det er en hvit 17 fots Gozzi med en 116 mercruiser motor.

Den største seilbåten, Canica, ligger i utlandet. Båten kostet Stein Erik Hagen nær 100 millioner kroner. Den er 8,3 meter bred og kan seiles av et mannskap på mellom to og 30 personer.

Hagen disponerer i tillegg en rekke leiligheter og flere hytter. Mye står registrert på Canica og leies bort, ifølge Hagens høyre hånd i forretningslivet, daglig leder Nils Selte i Canica.

Blant annet bruker barna, hans eks-kone Nina og de ansatte i Canica de to flotte leilighetene på leilighetskomplekset Montebello på Geilo.

Hytta i Hallingdal disponerer Hagen selv, men ifølge kjentfolk er han lite å se på stedet, som for det meste står tomt.

Familieselskapet har også en hytte på eksklusive Hafjelltoppen i Øyer kommune.

Hytta er registrert kjøpt i år og kostet 2460000 kroner.

Hagen eier i tillegg en tredel av herregården Nøisomhed i Molde. Blant annet brukte statsminister Kjell Magne Bondevik gården da han møtte sin israelske kollega Ariel Sharon.

Gården eier Hagen sammen med de to rike kremmerne Erik Berg og Stig O. Jacobsen. I eiendomsselskapet Nøisomhed AS er det bokført fast eiendom for 46 millioner kroner.

Til å passe på all rikdommen betaler Hagen en rekke personer. En av Hagens kjepphester er nemlig å holde ting ved like.

Butler

Arbeidet ledes blant annet av Hagens butler, som holder orden på Hagens garderobe, utstyr og timeplan.

I Voksenkollen betaler Hagen en egen stab som passer på eiendommen.

Kjøpmannen skal også ha folk til å ta vare på båtene og bilene. Slik er de alltid i orden når han skal bruke dem.

For å spare tid har Hagen også et eget helikopter og et jetfly.

Flyet brukes mest på lange reiser, mens helikopteret brukes blant annet til hytteeiendommene.

VG har vært i kontakt med Hagens nærmeste medarbeider, Canica-direktør Nils Selte. Selte ønsker ikke å la seg intervjue om innholdet i denne artikkelen. Stein Erik Hagen har også fått anledning til å kommentere, men har ikke gitt tilbakemelding på VGs henvendelse.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Nyheter

Se neste 5 fra Nyheter