Hovedinnhold

Uryddig Giske

I VG fredag var kulturminister Trond Giske (Ap) rystet over hvordan Narvesen aktet å møte seddelforbudet på spilleautomater.
Meninger

Lørdag avslørte VG at Giske hadde unntatt de omstridte bingoautomatene fra seddelforbudet - bingoautomater som gir Oslo Arbeiderparti millioninntekter.

Kulturministerens fredning av «egne» spilleautomater skjedde stikk i strid med rådet fra Lotteritilsynet. Giskes statssekretær, Mette Gundersen, forklarte forskjellsbehandlingen (VG 3.6.) med at «det stiller seg annerledes med bingoautomater» fordi disse «står i bingolokaler med streng kontroll, og hvor spilleren må løse inn gevinsten hos personalet».

Dette er med respekt å melde det største tøv vi har hørt i denne - faktisk svært alvorlige - debatten om spilleautomater og avhengighet.

Kontrollert tilgjengelighet i egne spillelokaler er selvfølgelig ett virkemiddel for å forebygge og begrense avhengighet. Men er man først rammet - og de seddelspisende bingoautomatene finnes som et lovlig tilbud - ja, så spiller det ingen rolle om de står i Bingobua eller på samvirkelaget. Det er bingoautomatens eksistens og ubegrensede påfyll av penger som er problemet. Det trodde vi både kulturminister og statssekretær hadde fått med seg.

Vi har hele tiden støttet Trond Giskes strenge linje i kampen mot spilleavhengighet, og har gitt ham honnør for det utredningsarbeidet han har igangsatt. Vi innser at et totalforbud mot automater kan lede spilleavhengige til Internett eller illegale spilleklubber.

Derfor er det viktig at reguleringen av spilleautomater skjer med tungen rett i munnen og med forstandig blikk for ulike scenarier og konsekvenser. Giskes fredning av bingoautomatene, som Lotteritilsynet til alt overmål har kategorisert som «spesielt aggressive», vil lett kunne kalles dobbeltmoral.

Vi velger å se det som en arbeidsulykke, og setter vår lit til at kulturministeren tar konsekvensene av egen politikk og rydder opp etter seg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Meninger

Se neste 5 fra Meninger