Hovedinnhold

Takk til Vidar Helgesen!

<p>ULVENS UL: – Tenk å sitte i Rendalen en vinterkveld og lytte til ulvens uling mens nordlyset flammer, skriver Ingvald Godal.</p>

ULVENS UL: – Tenk å sitte i Rendalen en vinterkveld og lytte til ulvens uling mens nordlyset flammer, skriver Ingvald Godal.

Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG
Vidar Helgesen har med sin stø opptreden i ulvesaken rykket opp i politikkens førstedivisjon.

Denne saken handler om:

Delta i debatten?

Send ditt innlegg til debatt@vg.no

eller

SMS med kodeord sidet til 2200

INGVALD GODAL, tidligere stortingsrepresentant (H)

Gode politikere står støtt i stormkast. De dårlige blafrer og snur kappa etter vinden. Dessverre synes her å være altfor mange av det siste slaget. Å se hvor støtt Vidar Helgesen sto i stormen om ulven har vært en fornøyelse. Takk Vidar! Nå rykket du opp i politikkens førstedivisjon. 

<p>Ingvald Godal. </p>

Ingvald Godal. 

Det er noe slikt som to hundre år siden ulv drepte et menneske i Norge. Elgen, oksen og kuer har drept mange helt opp i våre dager. De er derfor langt farligere. 

Les også: Tynn tillit til Helgesens ulvehåndtering

Likevel er det ulven mange synes å frykte og som de forlanger at skal skytes, selv om de lever i en ulvesone og nesten ikke har tatt sau på mange år. I gamle dager ble barn truet med ulv. Det er vel denne frykten som henger igjen. En slags siste rest av middelalderens nattsvarte overtro. 

Elgjegere ser nok noen ganger på ulven som en konkurrent de vil bli kvitt. De glemmer at den tar de svakeste og syke dyrene og slik bidrar til å holde elg-stammen og andre hjortedyr sunne og sterke. Et sted i Amerika utryddet de ulven, men gjeninnførte den etter en stund, av denne grunnen. 

Les også: Blir det Erna eller ulven som skal ut? 

For en som har levd flere år i Afrikas villmark, opplevd det fantastiske dyrelivet der, hatt løver og hyener tuslende rundt teltleiren om kvelden, sett hvordan folk tar vare på det og utnytter det som grunnlag for turisme, er det ubegripelig at man ikke gjør dette også i Norge.

Tenk å sitte i Rendalen en vinterkveld og lytte til ulvens uling mens nordlyset flammer. Det hadde vært noe det, ikke minst for folk fra Europas storbyer! 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Meninger

Se neste 5 fra Meninger