Hovedinnhold

TaxijukseJens

ARENDAL (VG) Når statsministeren skal møte folket, gjelder det å finne de rette folkene.

Denne saken handler om:

Stoltenberg i drosje, er valgkampens beste stunt så langt. Her i Arendal har drosjeturene med statsministeren blitt rost av alle partier. Det er løs jakke, sjarm og smil. Et pustehull i en Ap-valgkamp som har vært småsur og litt tung i sessen.

Det er Norges fremste reklamemann, Kjetil Try, som står bak drosjestuntet. Mannen som har laget bankreklamer med George Clooney og fått halve Norge til å nynne på låter om frossenpizza. Try er gullstandarden i norsk reklamebransje, og en nær venn av Stoltenberg.

Hele ideen med taxivideoen, kontrakten med oss seere, er at dette er virkelighet. At de som sitter i drosjen, helt uforvarende har dumpet inn i baksetet og plutselig skjønner hvem det er som kjører. Det er en situasjon som vi alle kan leve oss inn i. Og videoen fenger fordi vi tror at det vi ser er virkelighet.

Men så er det ikke helt det da. Det er en reklamefilm, og som alle reklamefilmer er det en redigert og manipulert utgave av virkeligheten vi ser. De har juksa litt, for å sitere en klassisk tv-kjendis.

Når det viser seg at mange av passasjerene i drosjen er håndplukket og har fått betalt, så blir ikke filmen den samme. Det var ikke det vi trodde vi så på. Hva er skuespill og hva er virkelig? Er det slik at de to spanske kvinnene som snakker om grande papa har blitt briefet litt på forhånd? Hvem har fått betalt for å sitte i drosjen og være med på spøken, og hvem har ikke?

Må innrømme at det føles litt snikete av Ap å selge inn taxivideoen som statsministerens møte med folket, når folket er vurdert og plukket ut av «street castere» i reklamebransjen. Det minner om sånne «helt tilfeldige» mennesker «på gata» som anbefaler hemorroidesalver og inkontinensbind. Også er det noe med statssjefer som redigerer virkeligheten for å ta seg bedre ut, som får pannen til å krølle seg i skepsis. TaxiJens er ikke den samme fyren som TaxijukseJens.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Meninger

Se neste 5 fra Meninger