Hovedinnhold

Carl I. Hagens Erna-bombe etter Syria-forliket:

«Solberg fremstår som svak leder»

<p>FORBANNET: Carl I. Hagen mener Erna Solberg svikter sin regjeringspartner Frp.<br/></p>

FORBANNET: Carl I. Hagen mener Erna Solberg svikter sin regjeringspartner Frp.

Foto: Krister Sørbø, VG
H-Frp-regjeringen foreslo vel 1500 kvoteflyktninger i sitt budsjettforslag. Dette presset V og KrF opp til 2120 kvoteflyktninger, hvorav 1500 fra Syria for å sikre flertall for budsjettet.

Denne saken handler om:

Av Carl I Hagen

Så krever V og KrF en radikal økning av dette tallet sammen med regjeringens og de borgerlige partiers hovedmotstandere i AP, SV og MDG. Svaret fra regjeringen var nei takk, men gikk allikevel med på at stortingspartiene gikk i forhandlinger. Regjeringen og regjeringspartiene burde vist til sin avtale med V og KrF om 2120 i budsjettavtalen og stått på det. I og med at Frp forlot forhandlingene er det klart at det var Høyre som trumfet gjennom forhandlinger i Stortinget.

Les også: Slik får Frp-toppene Syria-ansvaret!

Da sviktet statsminister og partileder Erna Solberg. Hun burde stått oppreist overfor AP, SV og MDG og gjort det klart for V og KrF at disse hadde undertegnet en avtale om 2120 kvoteflyktninger og sagt nei til forhandlinger.

Hvis så V og KrF allikevel hadde valgt å fremme forslag i Stortinget i strid med budsjettavtalen som V og KrF hadde undertegnet så burde Statsministeren ha fremsatt kabinettspørsmål!

Nå har hun valgt å fremstå som en svak leder som svikter sin egen regjerings politikk, svikter sin regjeringspartner og kommer hovedmotstanderen i møte istedet. Dette lover ikke godt og Frp må nøye drøfte den situasjon som er oppstått som følge av statsminister Erna Solbergs vakling i en sak hun visste var viktig for sin regjeringspartner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Meninger

Se neste 5 fra Meninger