Hovedinnhold

Sammen vet vi mer

Vi inviterer deg til å skape journalistikk sammen med oss.

Digitale medier endrer journalistikken. Før var vi i stor grad prisgitt kunnskapen til den enkelte journalist i VG, nå kan vi ta i bruk lesernes samlede intelligens og kompetanse for å granske tildelingen av penger til norske frivillige organisasjoner og stiftelser.

BAKGRUNN:  Hjelp VG å granske statsrådenes pengebruk

Organisasjonsarbeid og idealistisk virksomhet står sterkt blant nordmenn. Derfor er tilskuddsordningene og mulighetene til finansiering mange. Men praktiseres de rettferdig? Har organisasjoner eller stiftelser som arbeider innen samme felt den samme muligheten til å få økonomisk støtte?

Etter at Audun Lysbakken måtte gå av fordi han hadde bevilget penger til en organisasjon hvor en nær venn av ham jobbet, har det dukket opp flere lignende saker. Utenriksminister Jonas Gahr Støres bevilgning til en stiftelse ledet av sin venn Felix Tschudi, statsråd Tora Aaslands bevilgning til Kvinneuniversitetet og kunnskapsminister Kristin Halvorsens millionbevilgning til Pøbelprosjektet.

Vi har også søkt om og fått innsyn i enda flere tildelinger fra departementene. Antallet dokumenter er så stort at vi ikke har mulighet til å gjøre denne jobben alene. Derfor ber vi deg om hjelp.

På VG Nett har vi lagt ut en komplett oversikt over de tildelingene som er gitt fra de ulike departementene. Vet du om noen av disse har vært irregulære, håper vi at du deler din kunnskap med oss. Tidligere har VG skapt store journalistiske suksesser sammen med leserne.

Se alle tildelingene her og tips VG!

Under tsunamien ba VG leserne om å melde fra til oss om personer som var savnet, samtidig som vi brukte journalistisk metode for å sjekke ut hvert eneste tips. Vår oversikt viste at 85 personer var savnet, mens Utenriksdepartementet anslo 8000. Da den offisielle listen endelig kom, viste det seg at leserne våre var de som satt med den beste kunnskapen. 84 personer var savnet, og alle navnene sto på VGs liste.

Da askeskyen lammet all flytrafikk, skapte vi Haikesentralen, der folk hjalp hverandre med å komme fram dit de skulle.

Da svineinfluensaen gjorde folk urolige for at de ikke fikk tak i vaksinen, ba vi leserne om å hjelpe oss med en detaljert oversikt over hvor folk kunne dra for å bli vaksinert.

Nå inviterer vi dere til å hjelpe oss med å finne ut om din organisasjon er urettferdig behandlet - og om flere statsråder har tildelinger de bør svare for.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Meninger

Se neste 5 fra Meninger