Hovedinnhold

Panisk fra Bjurstrøm

Det er tydeligvis en veldig skremmende tanke for arbeidsministeren at noen romfolk skal få penger av Norge. Så skremmende at hun slenger ut påstander om at VG lyver.

For å ta det grunnleggende først. Når folk omtaler mennesker som søppel, dritt og avføring, så tar man avstand. Slik Jens Stoltenberg gjorde i alle kanaler i går. Å ta avstand fra slik språkbruk er ikke vanskelig. Det er heller ingen politisk prestasjon. (Selv om enkelte har det med å hylle Stoltenberg aller mest når han fremfører rene selvfølgeligheter som alle kan være enige i.

BAKGRUNN:  Gatemagasinsalg gir rett på velferdspenger

Det som er vanskeligere er stå for de forpliktelsene Norge har påtatt seg som medlem av EØS. Et medlemskap som har gitt Norge tilgang til dyktig og billig og nødvendig arbeidskraft. Men som også gir utenlandske arbeidstagere tilgang til vår velferdsstat. Penga våre.

Når Folk er Folk utnytter dette prinsippet, og ansetter romfolk som magasinselgere for å gi dem rettigheter, så kan man godt mene at dette er sleipt. At det er misbruk av systemet. Slik noen vil mene at det er misbruk av systemet når helt arbeidsføre politikere vrenger hvert eneste øre ut av etterlønnsordninger som er ment å være et sikkerhetsnett for de som ikke klarer å skaffe seg en jobb etter å ha hatt et politisk verv.

Men om det er umoralsk, så er det allikevel mulig. Og lovlig. Som Bjurstrøm nå innrømmer så kan det godt hende Folk er Folks bladselgere kommer til å få rett til trygd i Norge. For slik er systemet.

I går mente Bjurstrøm at VG hadde bidratt til hatet og hetsen mot romfolket ved å skrive at de kunne være i ferd med å skaffe seg rettigheter i velferdsstaten. Ved hennes side satt justisministeren og beskyldte Frps Siv Jensen for å være et gufs fra fortiden. Noen minutter senere opplyste Faremo at man vurderte spesiell registreringsplikt for rumenske tiggere, og at rumenere toppet krimstatistikken. Et gufs fra nåtiden?
Bjurstrøm og Faremo kaver når de på den ene siden skal være humane og inkluderende, mens de på den andre er livredde for ikke å komme folks skepsis mot romfolk, tiggere og trygdemisbruk i møte. Arbeidsministeren kunne med hell brukt kreftene på å forsvare prinsipper og praksis i EØS og Norge istedenfor å kaste ut gale beskyldninger om løgn fra VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Meninger

Se neste 5 fra Meninger