Hovedinnhold

Toojis PR-bløff

<p><b>PR-KUPP:</b> – Tooji kan le hele veien til banken, skriver Silje Grytten.<br/></p>

PR-KUPP: – Tooji kan le hele veien til banken, skriver Silje Grytten.

Foto: Annemor Larsen, VG
For å være verdens største hår i suppa når alle går mann av huse for å hylle Tooji og slakte NRK: You lost me!

Denne saken handler om:

Delta i debatten?

Send ditt innlegg til debatt@vg.no

eller

SMS med kodeord sidet til 2200

SILJE GRYTTEN, mamma og samfunnsdebattant

For det første, målet helliger ikke middelet. Ikke lyv og ikke bryt avtaler.

Sokneprest i Frogner menighet, Margunn Sandal, forteller at motivet for å Tooji fikk låne kirken var å støtte kampen for de homofiles rettigheter. Fordi: «Vi opplever at kirken skylder å komme de homofile i møte og åpnet kirken for å støtte kampen for likeverdig kjærlighet med kirkens velsignelse». Ganske sympatisk i grunn. 

LES:Biskop Kvarme: – Helt uakseptabelt!

<p>Silje Grytten.<br/></p>

Silje Grytten.

Foto: Ørn E. Borgen, NTB scanpix

Takken fra Tooji er å bryte avtalen å filme inn elskovsscene på alteret som det naturligvis ikke var opplyst om. Det er stilig med rebeller – men jeg synes også folk «with a cause» må holde seg til inngåtte avtaler. Særlig når det tross alt fører til publisitet man tjener penger på.

Så lyver han om å ha fått sparken. Igjen: Motivet er sikkert ikke å bli forsidenytt, men det er vanskelig å vite så lenge han blir det, og kan le hele veien til banken.


Uansett, løgn er ikke særlig stilig, særlig ikke for gudommelige forbilder. Når underholdningssjef Charlo Halvorsen i NRK sier at Tooji fikk et valg – på forhånd – enten å lage en video med eksplisitt seksuelt innhold, eller å lede et barneprogram, så valgte han videoen. Så må folk gjerne sutre over at det er prippent at noen er så kjipe at de fortsatt skiller mellom seksuelle handlinger og kids («har dere sett Rihanna lissom?!»)

Men som mamma syns jeg det er helt alright. Faktisk. Så takk, NRK!

For det andre er det er det også kanskje smått oppsiktsvekkende hvis Tooji faktisk har trodd han var i «skapet», men han om det. Verden ble ikke akkurat rystet da George Michael kom ut heller. Sistnevnte er dog en helt fantastisk artist. Sørget ikke Tooji for å synge Norge inn til en sur sisteplass i Eurovisjon? Og med det sikret oss en noe tvilsom rekord med sisteplassrekord i Grand Prix-historien?

I know, I’m so bitchy, men seriøst, å hylle dette stuntet er helt skivebom. Folk har gått på tidenes markedsføringsbløff. Dette er ikke homokamp noe mer enn Beyonce driver kvinnekamp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Meninger

Se neste 5 fra Meninger