HUNKS AND CHUNKS: Ikke alle kan være topptrente. Artikkelforfatteren i midten. Foto: En svensk dame ,

186 dager til jeg fremdeles ikke har sommerkroppen

I skrivende stund er det nøyaktig 186 dager til 1. juli. Da
bør – i teorien i hvert fall – sommeren ha kommet til Norge. Og da bør folk være klare. Klare med den såkalte sommerkroppen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Er du ikke klar risikerer du nemlig å slite med dårlig samvittighet når vi i VG flesker til med dyptpløyende journalisti–kk av typen «Slik «deffer» (?) du deg til sommerkroppen», «Tren deg sprek i ferien», eller «Sommeren er her allerede – SLIK blir DU råheit av å trene bare 15 sekunder hver dag i en halv dag».

En hemmelighet vi normalt ikke deler med dere lesere, men som jeg skal røpe her, er at det selvsagt er umulig å få den mye omtalte sommerkroppen (hva nå enn det egentlig er?) i løpet av et par-tre uker. Med mindre du allerede har et godt utgangspunkt da. Det har ikke jeg. Og det kommer jeg heller ikke få i 2016.

Les også: Var Imen (18) for dristig kledd for treningssenteret?

Som jeg heller ikke hadde da bildet som ligger ved her ble tatt av meg for halvannet år siden. Og dersom noen skulle være i tvil; Jeg er han i midten. De to «kompisene» er Morgan og David fra Birmingham i England. Noe sier meg at de kommer til å være like klare i 2016 som de var i 2014, da de slimålte seg rundt «hot Swedish babes» på Nissi Beach i Ayia Napa.

VG+: Blir syke av sommerkroppen

Men Morgan og David er langt fra de eneste. Ifølge flere renner nemlig facebookfeeden deres over av ulike grupper som oppfordrer folk til å være sunne og trene i det nye året. En kollega kan fortelle om grupper som «100 dager uten unødvendig sukker», «Kom i form 2016» og «100 dagers trening!».

– Jeg tror det er mange som har SK 2016 som nyttårsforsett, sa kollegaen.

– SK hva for noe?

– Sommerkroppen 2016.

– Eeeeeh, okaaay….?

Altså, det er ikke det at jeg er motstander av at folk trener og sørger for å være i god form. For all del, jeg var det selv mens jeg fremdeles hadde et kne som tålte å spille fotball. Men det er dette treningshysteriet landet vårt er rammet av. Eller kanskje jeg – fritt etter Sylvi Listhaug – skal kalle det «godhetstreningstyranniet».

Trener du ikke er du liksom ikke helt god nok.

Treningssenter: Lov å trene i kort shorts og singlet

Når unge kolleger prioriterer å gå på treningssenter klokken fire en fredag ettermiddag i stedet for å bli med på puben for et par-syv fredagspils har noe virkelig gått galt med samfunnet vårt.

I morgen vurderer jeg å opprette facebookgruppen «185 dager til vi ikke har sommerkroppen».

Blir du med?

Jostein Matre, journalist i VG

NB! Deler av denne kommentaren er et plagiat av meg selv fra denne reisebloggen sommeren 2014.

Les også: Glem nyttårsforsetterKommersielt samarbeid: Rabattkoder