TIGHTS-OPPRØR: Honor Jones skrev i New York Times at det kun er dykkere og skøyteløpere som trenger å bruke tettsittende tights. - Resten av verdens befolkning, særlig de over 30, burde holde seg til den gode, gamle joggebuksen, skrev hun. Foto: Leonardo Patrizi / E+

Debatt

Ikke bry deg om tightsen min!

Hvis du ikke synes jeg er fin nok i tights er det faktisk ditt eget problem.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

LENE WIKANDER, blogger på tarapi.no

Etter snart femti år som kvinne har jeg fått nok. Denne uka fikk jeg beskjed av selveste New York Times om at vi kvinner over 30 år ikke kan bruke trange tights fordi vi ikke ser sexy nok ut i dem. Saken var en av dagens mest leste på VG, og kommentarfeltet kokte.

REAGERER: Når en av verdens ledende aviser syns det er innafor å fortelle fullvoksne damer hva vi kan og ikke kan ha på oss, er det på høy tid å gi hele redaksjonen en tupp i ræva, skriver journalist Lene Wikander. Foto: Tara/Xenia Villafranca

LES SAKEN: Kvinner raser mot New York Times etter tights-kommentar

Når en av verdens ledende aviser syns det er innafor å fortelle fullvoksne damer hva vi kan og ikke kan ha på oss, er det på høy tid å gi hele redaksjonen en tupp i ræva. Jeg har bare en ting å si på et språk de forstår over there: Fuck off!

I alle år har vi kvinner blitt fortalt hvordan vi skal kle oss for å være akseptable. Og det i et samfunn som åpenbart ser det som vår forbannede plikt å ta oss best mulig ut i henhold til hva som er mest estetisk og moralsk behagelig for de som ser på oss.

Ikke skal vi gå med noe særlig på hodet, i hvert fall ikke hijab. Ikke kan vi kle oss i miniskjørt når vi blir godt voksne. Ikke må vi kle oss for tantete, for sexy, for utfordrende, for pietistisk og i hvert fall ikke for lite vestlig.

Helst bør vi ha utringningen bak etter fylte førti og alltid huske å kle oss etter alderen. Ikke kan vi gå med store mønstre eller ettersittende klær hvis vi er tjukke og er vi for tynne må vi skjule det med vide klær. Og skulle du være så uheldig å havne på en rød løper i en kjole som er for kort, for lang, for trang eller for vid, for rød eller grønn, ja da er det bare å stå der og skamme seg mens Se & Hørs til enhver tid ledende frisør kaster terninger rett i trynet på deg.

Også må vi for all del kle oss etter riktig fasong! Man har til og med utarbeidet egne skjema med geometriske formler for dette. Som om kvinner og klær er en vitenskap med fasitsvar for halve jordas befolkning. Har du eplefasong må du skjule magen og har du pærefasong skal du kamuflere baken. Kvinner er vel for faen ikke frukt!

MinMote.no - NÅ SKAL MENN GÅ I TIGHTS

Vi lever i en verden der enhver idiot fra kommentarfeltene til redaktørstolene syns det er helt på sin plass å mene, synse, ytre seg og forklare villt fremmede damer hvordan de skal kle seg. Jeg gidder ikke mer! Nå er det nok! Nå må det pinadød være slutt på at kvinner blir umyndiggjort av random tullinger som mener de er berettiget til å fortelle oss hvordan vi skal se ut. Newsflash: Kvinner lever ikke for å behage totalt tilfeldige menneskers smak og behag.

Det er ikke vår livsoppgave å ikke støte dem som ikke tåler at vi kler oss som vi vil. Vi har faktisk liv å leve vi også. Og noen ganger lever vi det i trange tights. Deal with it! Syns du ikke jeg er fin nok i trange tights er det faktisk ditt eget problem. Det er over førti år siden jeg lærte å kle på meg selv, og det har jeg tenkt å fortsette med!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder