Kommentar

Varsel på alvor

Alle vil gjerne ha varslere. Men ikke nødvendigvis som kollegaer.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det koker godt i korridorene hos Bergenspolitiet. En politiadvokat i Hordaland har ifølge Bergens Tidende gått hardt ut mot visepolitimester Gunnar Fløystad og beskyldt ham for brudd på arbeidsmiljøloven:

"Jeg varsler med dette om at visepolitimester Gunnar Fløystad på parole fredag 12. september 2014 fremsatte uttalelser som det er grunn til å tro er brudd på arbeidsmiljølovens paragraf 2-5, vern mot gjengjeldelse ved varsling".

Det var etter at avisen hadde avslørt at en drapsetterforsker ved politikammeret allerede i januar hadde slått alarm om åtte år gamle Monika var blitt drept, og ikke hadde begått selvmord noen år tidligere.

Ifølge BT skal visepolitimesteren ha gitt uttrykk for at etterforskeren "blandet seg inn i ting han ikke hadde noe med å gjøre".

Monikasaken er en av de mest opprørende kriminalsaker i Norge på mange år. Bergenspolitiets håndtering ser ikke ut som noe mindre enn en skandale. Etterforskeren som meldte fra blir stående igjen som en helt, en ridder i skinnende rustning i en pøl av inkompetanse.

Men det er når hele sakskomplekset er blitt kjent. Hvordan reagerer omgivelsene når man har en varsler midt i blant seg?

Norge er det eneste landet i Norden som har lovfestet retten til å varsle og som har et eget rettslig vern av arbeidstakere som varsler. Det har vært holdt mange festtaler om varslere både før og etter innføringen av loven i 2007.

Men hvordan reagerer egentlig omgivelsene på en varsler når han eller hun slår alarm? Og hvilke gruppepsykologiske mekanismer er det som kan få folk til å avholde seg fra å varsle?

Lojaliteten og laugsmentaliteten er sterk blant de fleste yrkesgrupper, enten det er journalister, politifolk eller lærere. Ingen har lyst til å være den som alltid klager, kverulerer, kommer med innvendinger og lager krøll i systemet. Kanskje ser man at noen kolleger ikke har gjort en helt bra jobb, men det skal sterk personlighet til å starte alarmen. Kritikken utenfra blir gjerne møtt med at "dette skal vi ta internt".

Det gjør det langt lettere å holde varslere nede. Det er ikke så mye som skal til. Ofte vil bare antydninger til brudd med lojaliteten bidra til et indre klima som holder bråkmakeren på plass. Å være varsler har en høy personlig omkostning.

Utfordringen er derfor like mye til varslerens kolleger og omgivelser som til storsamfunnet når man nok en gang slår fast at det er viktig å ta varsleren på alvor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder