PRESIDENT? TV-stjernen Oprah Winfrey trekkes frem som en mulig utfordrer til Donald Trump i valget i 2020. Foto: Ramin Rahimian / Reuters

Oprahfantomet

- Dere må ikke være i tvil, dette kan skje. Hvis Oprah bestemmer se for å stille kan hun bli kandidat. Og hvis hun blir kandidat kan hun vinne.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mannen som sier dette er ikke en liberal demokratisk drømmer, men en hardcore Trump-insider i Washington. Han vil ikke ha hverken navn eller stilling offentliggjort, for Michael Wolffs bok og den påfølgende avskjedigelsen av Steve Bannon som Breitbart News toppsjef, har gjort alle litt skvetne. Ingen vil si noe som kan oppfattes som negativt for Trump eller regjeringen.

Men Oprahs tale under Golden Globe-utdelingen har ikke bare vakt begeistring blant liberale drømmere, den har også skapt uro blant de som hele tiden trodde på Trump. For når en self made eiendomsmagnat og realitystjerne kan klare å kuppe republikanernes nominasjonsprosess og vinne valget, hvorfor skal ikke en enda mer self made tv-mogul og USAs største talkshowstjerne kunne gjøre det samme på demokratenes side?

Oprah Winfrey er et amerikansk ikon. Hun er antagelig USAs mest berømte kvinne. Alle amerikanere føler at de kjenner henne, de har kjent henne gjennom fire tiår og navnet hennes er en enda sterkere merkevare enn Donald Trumps. Hun er langt mindre kontroversiell, det er få som virkelig misliker Oprah.

les også

CNN: Oprah vurderer å stille som presidentkandidat

I likhet med Trump har hun ingen politisk erfaring. Men i motsetning til Trump da han lanserte seg selv i 2015, har hun et godt politisk nettverk som kan være villig til å hjelpe henne. Min Trumpvennlige kilde er ikke i tvil om at hele Obamas gamle valgkampmaskin vil være villige til å legge sin tyngde bak henne.

Så hvor realistisk er det hele?

For noe år siden ville alle ha blåst av hele ideen. Alle amerikanere som når et visst stadium av berømmelse, flørter på et eller annet tidspunkt med ideen om å stille som presidentkandidat.

les også

Demokratene splittet om Oprah som president

Trump har vist at ideen kan omsettes i praksis. Kanskje vil presidentvalgkampene i årene fremover bli dominert av tv-kjendiser.

Men likevel, særlig sannsynlig er det ikke. De fleste erfarne politikere blant demokratene vil mene at den beste motgiften mot en inkompetent president ikke er en mer sjarmerende, inkompetent presidentkandidat, men en kompetent kandidat med sjarm.

Og at det er på tide å ta såpeoperaen ut av politikken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder