INVITASJON: Trimdronning Kari Jaquesson inviterte sin kritiker Didrik Søderlind på kaffe. Nei, takk, svarer Søderlind.

INVITASJON: Trimdronning Kari Jaquesson inviterte sin kritiker Didrik Søderlind på kaffe. Nei, takk, svarer Søderlind. Foto:Frode Hansen,VG

Debatt

Nei takk, Kari!

Kari Jaquesson inviterer meg på kaffe. Det frister ikke så veldig.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

DIDRIK SØDERLIND, redaktør i tidsskriftet Humanist

En grunn er at Jaquesson skriver at «ingen har til dags dato selvsagt klart å vise til noe i mine kommentarer som er antisemittisk». Slik avfeier hun at to faghistorikere (Bård Larsen fra Civita og Kjetil Simonsen fra HL-senteret), Norges kanskje fremste ekspert på konspirasjonstenkning, John Færseth, og flere andre nøye har forklart hva som er problematisk med uttalelsene hennes. Hva i all verden skulle jeg kunne si, som får henne til å lytte?

Didrik Søderlind. Foto:Arnfinn Pettersen.,

En annen grunn er at dette ikke handler om hva Jaquesson egentlig mener, men om hva hun som profilert samfunnsdebattant skriver i offentligheten. Derfor er et kaffeslabberas med oss to en smule meningsløst.

Men er det ikke alltid kos med kaffe da? Vel, jeg har opplevd Jaquessons debattstil. Som når hun trekker frem et gammelt humoristisk sleivspark jeg hadde til meg selv, og presenterer dette som en «diagnose». Så en tredje grunn til at jeg takker nei er at lysten til å treffe henne ikke er veldig stor.

Den viktigste grunnen er likevel at stikk i strid med hvordan Jaquesson forsøker å fremstille det, er ikke dette en personkonflikt mellom henne og meg.

Jeg sier derfor nei takk til invitasjonen, og foreslår i stedet at Jaquesson inviterer de andre som har reagert på uttalelsene hennes. Dem er det en god del av, så jeg foreslår at hun kjøper inn rikelig med kaffe.

LES:Didrik Søderlind – Kunsten å «bare stille spørsmål»

LES:Kari Jaquesson – På tide å legge ned våpnene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder