FORBANNET: Carl I. Hagen mener Erna Solberg svikter sin regjeringspartner Frp.
FORBANNET: Carl I. Hagen mener Erna Solberg svikter sin regjeringspartner Frp. Foto:Krister Sørbø,VG

Carl I. Hagens Erna-bombe etter Syria-forliket: «Solberg fremstår som svak leder»

kommentar
Publisert: Oppdatert: 11.06.15 11:52

Del saken på:

Lenken er kopiert
MENINGER

H-Frp-regjeringen foreslo vel 1500 kvoteflyktninger i sitt budsjettforslag. Dette presset V og KrF opp til 2120 kvoteflyktninger, hvorav 1500 fra Syria for å sikre flertall
for budsjettet.

Av Carl I Hagen

Så krever V og KrF en radikal økning av dette tallet sammen med regjeringens og de borgerlige partiers hovedmotstandere i AP, SV og MDG. Svaret fra regjeringen var nei takk, men gikk allikevel med på at stortingspartiene gikk i forhandlinger. Regjeringen og regjeringspartiene burde vist til sin avtale med V og KrF om 2120 i budsjettavtalen og stått på det. I og med at Frp forlot forhandlingene er det klart at det var Høyre som trumfet gjennom forhandlinger i Stortinget.

Les også: Slik får Frp-toppene Syria-ansvaret!

Da sviktet statsminister og partileder Erna Solberg. Hun burde stått oppreist overfor AP, SV og MDG og gjort det klart for V og KrF at disse hadde undertegnet en avtale om 2120 kvoteflyktninger og sagt nei til forhandlinger.

Hvis så V og KrF allikevel hadde valgt å fremme forslag i Stortinget i strid med budsjettavtalen som V og KrF hadde undertegnet så burde Statsministeren ha fremsatt kabinettspørsmål!

Nå har hun valgt å fremstå som en svak leder som svikter sin egen regjerings politikk, svikter sin regjeringspartner og kommer hovedmotstanderen i møte istedet. Dette lover ikke godt og Frp må nøye drøfte den situasjon som er oppstått som følge av statsminister Erna Solbergs vakling i en sak hun visste var viktig for sin regjeringspartner.

Denne artikkelen handler om