GOD MORGEN! Jan Øyvind Helgesen er nyhetsanker i Norges snilleste program.

GOD MORGEN! Jan Øyvind Helgesen er nyhetsanker i Norges snilleste program. Foto: Bjåland Nils VG

Kommentar

Norges snilleste program

#FreeGodMorgenNorge

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Tekst: MORTEN HEGSETH

«Kona til Kanye West har fått ukjente menn inn på rommet sitt på et hotell i Paris – noe jeg tror hun kanskje vanligvis ikke hadde noe imot», sa tidligere programleder i «God Morgen Norge», og nåværende nyhetsanker i samme program, Jan Øyvind Helgesen.

Les også: Raser mot TV2-omtale av Kardashian

Han skulle melde om det brutale ranet av Kim Kardadashian West i Paris i en kort nyhetsbulletin for oss som akkurat hadde stått opp. Ouch.

Forfatter Linnea Myhre reagerte betimelig på sin Instagram, og skrev som var at det jo er noe helt feil over at en eldre nyhetsmann prøver å distansere seg fra Kardashian-nytt med en ironiserende og sexistisk vits.

Enig i det. Men, jeg må innrømme noe; jeg klarer ikke å bli ordentlig sint på min livslange venn «God Morgen Norge». Og Jan Øyvind (Jada, jeg føler vi er på fornavn) er på ingen måte den første som har gått i det politisk ukorrekte baret i nevnte program: Flere programledere har balansert på hårtynn line, sist ut Vår Staude som plasket ut i søla da hun sa «det ikke var forenelig å være musiker og muslim» til en muslimsk artist, noe hun etterpå beklaget. Ha-ha.

Les også: Jan Øyvind Helgesen en av dem som tar sluttpakke i TV2

Helt siden jeg gikk ungdomsskolen og gjerne tok fritimer hjemme i pappas godstol, har jeg hygget meg med ostesmørbrød og repriser av hele Norges morgenshow.

Husker du? «God Morgen Norge»-værdame er gravid

Hvorfor? Det er som om en snill tante eller gammel bestefar destillert inn i et tre timers langt TV-program. «God Morgen Norge» har aldri vært og skal ikke være et TV-program lagd for den politisk bevisste eliten; det lagd for hyggesøkende morgenkvister i halvkoma. Det er så uhøytidelig, folkelig og lite bevisst på seg selv. Noe som kanskje nettopp er grunnen til at det har suksess og trår feil noen ganger. Og selvfølgelig skal vi ikke støtte opp under et språk og en diskurs som støtter opp under normalisering av vold mot kvinner, uavhengig om de har sex-tapes eller doktorgrader på samvittigheten. Men, jeg tror ikke vi skal demonisere Jan Øyvind på grunn av hans Kardashian-tabbe noe mer nå.

Derfor gir TV 2 sluttpakker: Må kutte 350 millioner kroner

Han prøvde bare å være litt morsom, på et klumsete «God Morgen Norge»-aktig vis. Og selv om det nå har fått litt fortjent kjeft, synes jeg det er på tide å tilgi Norges snilleste TV-program. #FreeGodMorgenNorge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder