PRISBELØNT PROGRAM: I NRK-serien «Jorden rundt på seks steg» reiser kjendiser verden rundt. Her er bla a NRK-kjendisene Leo Ajkic, Nicolay Ramm og Kåre Magnus Bergh med produksjonsteamet da programmet vant Gullrute i mai. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Debatt

Ut mot NRK: – Lei kjendiser på TV!

Å, som jeg lengter tilbake til den gangen programledere var programledere og gjestene var i fokus og hadde opplevd, kunne prestere eller visste noe som var interessant for andre, og ikke bare var gjester i kraft av å være kjendiser!

BERNT SOLVOLL, lafter

Aldri har fokuset vært større på menneskeskapte klimaforandringer og klimaavtrykk; daglig sendes debatter, dokumentarer m. m. om temaet, ikke minst i NRK TV.

Om det er i en langvarig tilstand av utilregnelighet eller bevisstløshet, vites ikke, men sannelig varter ikke den nevnte kanalen opp med programserien «Jorden rundt på seks steg»! Konseptet er like enkelt, uinteressant og fordummende som det er politisk og klimamessig umusikalsk: Norske kjendiser man av uante grunner ønsker å opprettholde kjendisstatusen til, sendes ut på en forurensende og bortimot verdensomfattende reise for - gjennom seks steg av bekjente - å finne en internasjonal kjendis.

Underveis pjatter og kjatrer man med utgangspunkt i egen navle, i full harmoni med alle andre idiotiske kjendis-programmer som daglig sendes på de aller fleste TV-kanaler.

les også

Kritiserer NRKs lørdagssatsning: – Pinlig!

Noen av oss husker pausefiskene som svømte rundt og snuste på hverandre i fjernsynets barndom. Nå er fiskene byttet ut med kjendiser og programledere som «svømmer» rundt og «snuser» på hverandre på tvers av TV-kanaler.

Ja, tilværelsen defineres snart gjennom kjendiser, om noe ikke skjer! Aviser, ukeblader, tidsskrifter, radio og TV, ja, sågar lokale kulturarrangement fylles av mer eller mindre begava kjendiser. Noen av dem kan «den lille gangetabellen», andre ikke. Å, som jeg lengter tilbake til den gangen programledere var programledere og gjestene var i fokus og hadde opplevd, kunne prestere eller visste noe som var interessant for andre, og ikke bare var gjester i kraft av å være kjendiser!

NRK TV har fra før av til fulle vist at det kan lages og sendes gode, lærerike og underholdende reiseprogram, f. eks. Team Bachstads, så hvorfor i all verden har de laget «Jorden rundt på seks steg»?

Og apropos: Hvorfor «Safari Norge»? Norsk natur og ville, norske dyr er da mer enn interessante nok uten kjendiser!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder