Prinsesse Märtha Louise kom med skarp kritikk av pressen da hun talte for en fullsatt sal i Stavanger denne uka.

Prinsesse Märtha Louise kom med skarp kritikk av pressen da hun talte for en fullsatt sal i Stavanger denne uka. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Leder

Märtha bør snakke

Prinsesse Märtha Louise kom med skarp kritikk av pressen da hun og hennes nye kjæreste Durek Verrett holdt sitt foredrag «Prinsessen og sjamanen» i denne uka.

– Dere har et valg i hvem dere er, hva dere vil skrive og hva dere vil dele. Selv om dere tror det er jobben deres, så har dere et valg, sa hun til en fullsatt sal i Stavanger.

Det er all grunn til å lytte til folk som blir utsatt for massiv mediedekning. Som en del av kongefamilien har prinsesse Märtha Louise levd med offentlighetens søkelys på seg hele sitt liv. Det gjør inntrykk å høre henne fortelle om sin svært spesielle oppvekst. Hun hadde likevel stått seg på å være mer presis i sin kritikk av mediene.

les også

Kronprins Haakon kommenterer «prinsesse»-kritikken

Märtha har selv valgt å søke offentligheten med sin foredragsturne. Paret har stilt opp i flere talkshow, hvor de har fått markedsført sin virksomhet. De har høy aktivitet på sosiale medier, og profilerer prinsessetittelen sterkt. Men der stopper åpenheten. Pressekonferansen i København ble avlyst, og paret har unnlatt å svare på spørsmål fra pressen. Det kan se ut som paret vil ha de positive effekten av mediedekning, men vil unngå å svare på kritiske spørsmål.

les også

Spooky sjaman-show

Det er ikke slik det fungerer. Når Märtha velger å bruke prinsessetittelen i kommersiell virksomhet, må hun regne med oppmerksomhet. Det er også flere aspekter ved deres virksomhet som fortjener et kritisk søkelys. Durek Verrett, som kaller seg Shaman Durek, har blant annet hevdet at han kan snu atomer og helbrede syke.

På sin hjemmeside tilbyr han en lang rekke tjenester, som inkluderer healing, renselse og kontakt med åndelige veiledere. Det er naturlig at mange stiller spørsmål ved denne virksomheten. Vi har en lov som regulerer alternativ behandling, og det er ikke uten grunn. Det handler om å verne syke mennesker og folk i en vanskelig livssituasjon mot falske forhåpninger og det man før kalte kvakksalvere.

Prinsessen har selvsagt krav på beskyttelse av sitt privatliv, men hun kan ikke forvente at det også gjelder hennes kommersielle virksomhet. Derfor gjør hun klokt å å snakke med pressen, ikke bare kritisere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder