VIL LANDE PENSJONSREFORMEN: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Foto: Vågenes, Hallgeir

Leder

Lovende enighet om pensjon

800 000 nordmenn i offentlig sektor kommer til å få stadig dårligere pensjon om pensjonssystemet ikke endres.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Finans-Siv: Dette kan bli den nye pensjonen til 1,8 millioner nordmenn

Ansatte i privat næringsliv kan både jobbe og ta ut pensjon, mens folk i det offentlige blir straffet økonomisk for det samme. Nå er partene i arbeidslivet og staten enig om å få gjort noe med dette. I går leverte en arbeidsgruppe et godt utgangspunkt for de videre forhandlingene.

Viljen til enighet virker å være større enn tidligere. Partene er enige om grunnpilarene, nemlig at alle år i jobb skal gi pensjonsopptjening og at opptjeningen skal være aldersnøytral. Det betyr at alle får en pensjonsbeholdning som deles på alle pensjonsår, altså flere år om man går av tidlig. Partene er også klare på at status quo ikke er noe alternativ, selv om det selvsagt gjenstår tallrike diskusjoner om detaljer.

les også

Én av tre vil jobbe til de er 70 år eller eldre

Poenget er å sørge for at ansatte i offentlig sektor får samme fleksibilitet som i privat. Og organisasjonene har for lengst skjønt at de ikke sitter på noen gullordning. De aksepterte levealdersjusteringen, altså at pensjonen skal deles på flere år, fordi folk lever lenger. Det fører til at alle må jobbe litt lenger for å få samme pensjon. Men i det offentlige er ulempen at ansatte ikke har samme mulighet til å øke pensjonen ved å jobbe lenger. Pensjonen deles på flere år, samtidig som det ikke går an å kompensere for det.

les også

En gjeng med NAV-ere

Å beholde totredeler av lønnen, som ifølge NTB fortsatt er LOs klare mål, er det ikke noe i veien for. Spørsmålet er heller når man slutter i jobb. Det vil ikke være mulig å gå av tidlig og være garantert høy pensjon livet ut. Også for yrkene med særaldersgrenser vil arbeidstakere merke magrere utbetalinger når man får flere år å dele pensjonspotten på.

Å fullføre pensjonsreformen handler i utgangspunktet ikke om å spare penger. Innsparingene er tatt med innføring av levealdersjustering og underregulering av pensjonene. Men det vil selvsagt lønne seg for fellesskapet at folk flest står lenger i jobb. Ikke minst vil det lønne seg for ansatte selv. Om partene kommer til enighet om forslagene som foreligger, betyr det at arbeidet med pensjonsreformen, som begynte i 2001, endelig vil være fullført.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder