To av barnebarna til bestefar og tidligere Kvitt eller Dobbelt-vinner Øyvind Tronstad fikk ikke være inn på Sarpsborg 08-siden, fordi de hadde på seg Rosenborg-effekter. Her er Tronstad sammen med barnebarna i Sarpsborg-drakter, Fredrik Hesjedal-Tronstad (10)(t. v) og Herman Hesjedal-Tronstad (11). Foto: PRIVAT

Barnebarna mine nektet inngang på stadion - fordi de hadde på seg Rosenborg-utstyr

Det ble ikke noe av årets favorittbilde av bestefar mellom sine fire barnebarn på kamp mellom deres favorittlag.

  • VG Debatt
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

ØYVIND TRONSTAD, bestefar og fotballfan.

Jeg er så heldig å være bestefar til fire kvikke gutter i alderen syv til elleve år. Da jeg i vinter rundet 70, hadde guttene en artig gave til sin sportsinteresserte bestefar.

Fotballkamp i Sarpsborg 1. mai der hjemmelaget skulle møte Rosenborg. Tanken var god, to gutter bor i Spydeberg og heier på Sarpsborg. De to andre bor i Oslo og heier på Rosenborg (faren er trønder).

Vi ankom Sarpsborg stadion med store forventninger. Spydeberggutta med Sarpsborg-skjerf og Oslogutta i Rosenborg-skjorte, jakke og lue. Antrekket hadde de selvfølgelig fått av besteforeldrene i Trøndelag.

Men guttene med Rosenborg-utstyr blir nektet adgang. Først trodde jeg at det var en morsomhet, men det var ramme alvor. Jeg snakket med flere vakter og alle bedyret sin uskyld og fortalte at dette hadde Norges Fotballforbund bestemt.

Har du sett?:Odd Norstoga slapp nesten ikke inn til egen festivalopptreden

Guttene er syv og ti år, er svært blide, og ser absolutt ikke ut som noen fotballpøbler. Heldigvis var foreldrene med og de ble henvist til tribunen bak det ene målet der supporterne til Rosenborg hadde plass. Etter en del parlamentering fikk de slippe inn på den tribunen slik at de fikk se kampen. Takk til den vakta.

På vår tribune oppdaget vi senere flere med Rosenborg-antrekk, som tydeligvis hadde skjult sin tilhørighet under nøytrale klær. Åpen ærlighet varer ikke lengst.

Så ble det ikke noe av årets favorittbilde av bestefar mellom sine fire barnebarn på kamp mellom deres favorittlag i lagenes supporterantrekk. Den lille syvåringen fant senere på en god løsning. Bestefar må få en ny gave, som ikke må være i Sarpsborg, der han kan være sammen med alle guttene sine. Jeg tror vi satser på Beitosprinten, der er alle velkomne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder