HØYT ELSKET: Det er meget mulig Amanda er heldig med oss, men enda viktigere – VI er heldige som har fått henne! Skriver Kristina Nordbæk om datteren. Foto: IDA HVATTUM

Debatt

Mammaen til Amanda: Hun er så ønsket!

Til alle dere som tenker, mener og forteller oss at vi vil møte utfordringer med vår datter Amanda: Jeg skal fortelle dere hva som er utfordrende og tøft. Det er ene og alene deres ord.

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til VG her.

KRISTINA NORDBÆK, stolt mamma til Amanda og Viktoria

Vi har et barn som på folkemunne har det som kalles «spesielle behov» og «utfordringer». Helt siden Amanda lå i magen min møtte nesten alle vi snakket med oss med kommentarer om at «Så heldig hun er som får komme til dere. Det vil jo bli noen utfordringer, men det kommer dere til å takle helt fint».

Disse ordene. Disse antagelsene. Disse utsagnene. De følger oss den dag i dag. Ord om alt som kaaaanskje kan skje. I svangerskapet ble jeg veldig urolig av dette. «Hva vet alle disse menneskene, som ikke vi vet? Hva venter oss? Hvordan skal dette gå?»

Jeg brukte mye energi på disse ordene, og de plaget meg veldig.

Så kom Amanda. I dag er hun 15 måneder gammel, og jeg kan si med hånden på hjertet – hun er en DRØM!! Hun har hele veien hatt en utrolig flott utvikling, og i tillegg sover hun godt, spiser godt, er nesten aldri syk.

Hun er, som alle foreldre gjerne sier om sine små, hele familiens store midtpunkt. Hun er ALLTID blid og fornøyd, og hun smelter alle med sine fantastiske klemmer og store smil.

les også

Pappa: – Misvisende å kalle det «Downsparagrafen»

Vi lever helt normalt, som alle andre småbarnsforeldre, og vi lever rikt og godt med jentene våre. Jeg er lei av å vente på alle disse utfordringene som skal komme. Jeg er lei av å bekymre meg!

Nå når Amanda er her hos oss og viser oss hvor fantastisk fin, sterk og normal hun er, blir jeg i stedet sint når folk forteller oss at det vil komme utfordringer.

Hva ligger i disse ordene egentlig? Hvorfor sier man dette? Jeg har aldri hørt noen si dette om vår andre datter Viktoria, selv om sannsynligheten for at vi vil møte noen utfordringer med henne også er stor!

Til dere som lurer: Slik vi ser det, er det INGEN utfordringer med Amanda! Hun er så ønsket, så fantastisk, så nydelig, så unik og så viktig for oss. Om det er noe ekstra, er det ikke utfordringer – det er rett og slett bare en naturlig del av det å få lov til å ha et barn i livet sitt. Det er meget mulig Amanda er heldig med oss, men enda viktigere – VI er heldige som har fått henne!

Og til alle dere som tenker, mener og forteller oss at vi vil møte utfordringer: Jeg skal fortelle dere hva som er utfordrende og tøft: Det er ene og alene deres ord.

Tenk på det! Det er deres mange ord om livet vårt som påfører meg utfordringer, ikke barnet mitt. Hun er bare nydelig, akkurat slik hun er skapt til å være. Ord er makt!

Innlegget ble først publisert på Nordbæks Instagram-konto, og er gjengitt i VG med hennes tillatelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder