Programleder Atle Pettersen sammen med gjester Kevin Vågenes, Marianne Penta, Ida Marie Ringerud og Gustav Nilsen. Foto: Erik Dyrhaug

Debatt

Ut mot nye «Beat for Beat»: - Ta hensyn!

Utviklingen av innholdet i Gullrekkas «Beat for Beat» har ført til at det hovedsakelig er engelske sanger som synges i programmet. Men ikke alle kan engelsk!

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

JOHN RAVNAAS, pensjonist.

Jeg blir litt oppgitt over hvordan NRK-programmet «Beat for Beat» etter hvert er blitt.

Det finnes omtrent en million mennesker i Norge som ikke har særlig gode kunnskaper i det engelskspråklige, det gjelder meg selv også.

Jeg er 80 år nå og kona er 79, og vi har begge problemer med å tolke alt som sies.

Den gangen vi selv var i skolepliktig alder var det noe begrenset hva vi lærte om det engelske språket. Noe av det engelske språket fikk vi nok med oss, men ikke i det omfang som er nødvendig for å følge programlederen og hans gjester i studio på fredagskveldene.

les også

«Beat for Beat» har mistet 100.000 seere med Atle Pettersen som programleder

Utviklingen av innholdet i programmet har ført til at det hovedsakelig er engelske sanger som synges, og vi husker selvsagt hvordan det var tidligere - «Beat for Beat» var en del av «Gullrekka»!

Man kan kanskje sies at det er en naturlig utvikling i vår tid, og jeg forstår jo at det må utvikle seg noe fra hvordan programmet var tidligere.

Men av hensyn til de eldre vil jeg oppfordre de ansvarlige for programmet til å ta hensyn til det relative store gruppe lyttere og seere jeg sikter til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder