Foto: ,

Kommentar

Sigve Brekkes menn

Telenor-sjef Sigve Brekke følger opp sin styreleder Svein Aaser i synet på kvinner i ledelse. De mener at kvinner ikke er gode nok.

VG Leder
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I dag er det bred enighet om at en jevn fordeling av kvinner og menn også er klokt ut fra rent forretningsmessige forhold. Mangfold lønner seg, rett og slett.

Annerledes kan vi ikke lese det, all den tid Brekke kun har funnet tre kvinner til sin nye ledergruppe, som består av 21 mennesker. Og all den tid vi kan slå fast at Aaser ikke engang prøvde, for alvor, å finne en kvinne til toppjobben i Telenor – jobben Brekke fikk.

KVINNEPROBLEMER: Telenors konsernsjef Sigve Brekke fant bare tre kvinner til sin ledergruppe, som består av 21 mennesker. Foto: Helge Mikalsen , VG

Aaser har fått mye og velfortjent kritikk for sin manglende evne til å finne kvinner til ledende stillinger. Det vil overraske oss om Aaser får fornyet tillit som styreleder ved neste korsvei. Næringsminister Monica Mæland (H) har vært tydelig i sine krav til styrene i selskap der staten har store eierandeler: De skal lete etter kvinnelige kandidater til toppstillinger, og sørge for en aktiv rekrutteringspolitikk internt i selskapene.

Les kommentaren: Et dannet, kvinnelig raseri

Aaser, med sitt gammelmodige kvinnesyn, tilhører en annen tid. Hans aktive tilstedeværelse i norsk næringsliv er uansett på hell. Da er det verre med Sigve Brekke. Som ny konsernsjef for et av Norges viktigste selskaper, bør han være en mann for fremtiden. I det ligger det også at han bør være opptatt av mangfold på alle nivåer i selskapet han leder. I dag er det bred enighet om at en jevn fordeling av kvinner og menn også er klokt ut fra rent forretningsmessige forhold. Mangfold lønner seg, rett og slett.

Så vil noen si at det ikke fantes kvinner i systemet som var gode nok – at det er et problem å finne kvalifiserte kvinner i teknologiske selskaper. Det tror vi ikke noe på. Vi vet at det finnes mange dyktige kvinner i Telenor-systemet. Vi vet også at det ofte må tenkes annerledes for å få kvinner til å søke seg til lederstillinger. Det finnes mye kunnskap om dette, og mange gode rådgivere Brekke og hans folk kunne benyttet seg av i arbeidet med å sette sammen Telenors nye ledergruppe.

Brekke har lang fartstid som politiker. Med fortid både fra ungdomspolitikk i AUF, og som statssekretær i en Ap-regjering, burde han være i stand til å ta politiske signaler, og til å lese samfunnet rundt seg. Når Telenors største eier er så klar på at statseide selskaper må sørge for å få kvinner inn på alle nivåer, er det nær uforståelig og uholdbart at Brekke ikke finner flere kvinner til sin nærmeste krets. Særlig oppsiktsvekkende er det at dette skjer etter at utnevnelsen av Brekke selv førte til en bred debatt om fraværet av kvinner på toppen av norsk næringsliv.

Om ikke annet, bidrar Brekkes utnevnelser til at den debatten holdes i live. Det er da noe.

Les kommentaren: Udugelige menn - og dyktige kvinner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder