Kommentar

VG mener: Sammen mot ekstremisme

SKAPER AVSKY: Organisasjonen Profetens Ummah, her ved talsperson Ubaydullah Hussain, støtter drap og terror i Midtøsten. Foto:Harald Henden,VG

Flere tusen er ventet i dagens demonstrasjon i Oslo. Deltakerne vil markere sin avsky mot terrororganisasjonen IS (tidligere ISIL) og deres norske, ekstreme støttespillere i organisasjonen Profetens Ummah, som har gitt sin støtte til IS’ bestialske handlinger i Midtøsten.

Les også: Terroristene kan samle Norge

Det er særlig gledelig at dette initiativet kommer fra norske muslimer selv. For det er ikke storsamfunnet som har bedt dem om å ta avstand, men unge troende selv som bruker demokratiets sterkeste våpen, ordet, fordi de vil stoppe ekstremistene som prøver å kuppe troen deres. Og arrangørene har fått med seg mange. Etter noe nølende dager fra paraplyorganisasjonen for 70 000 norske muslimer, har Islamsk råd også gitt sin støtte til demonstrasjonen og gått inn som medarrangør. Under fredagsbønnen denne uken oppfordret dermed ledende imamer sine medlemmer til å mobilisere. Flere av de store moskeene i Oslo sier nå de vil delta.

Det som startet som en demonstrasjon for norske muslimer mot voldelige og ekstreme islamister, ser ut til å bli en markering på tvers av politisk og religiøst ståsted. Dette har skjedd takket være en massiv innsats av arrangørene, blant annet i sosiale medier, og dessuten at fremtredende personligheter i det norske samfunnet har uttrykt sin støtte. Hele Stortinget er invitert, vi håper de vil delta, alle som en. Det er også gledelig at Statsministerens kontor på fredag varslet at Erna Solberg kommer til demonstrasjonen som starter ved Grønlands Torg klokken 17.00. Statsministeren vil holde sin appell foran Stortinget.

Det er sjelden VG oppfordrer folk til å gå i demonstrasjonstog, men nå er tiden inne til å vise at vi står sammen, muslimske nordmenn, jødiske nordmenn, kristne nordmenn – nordmenn av alle slag, mot ekstremistene. I dag har vi alle, med vår forskjellige tro og bakgrunn, en mulighet til sammen å isolere islamistene og undergrave ekstremismen.

Mer om

 1. Irak
 2. Solberg-regjeringen
 3. Islam i Norge

Flere artikler

 1. Venter tusener i demo mot IS og Profetens Ummah

 2. Terroristene kan samle Norge

 3. - Dere følger ikke islam. Dere følger djevelen!

 4. Kommentar: Historisk norsk øyeblikk

 5. Kronikk: Mitt ståsted

 6. Pluss content

  Mitt ståsted

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder