GLEDER SEG: Tidemann (4) skal enten være tiger eller zombie på Halloween på lørdag. Foto: Privat ,

Om å være et rasshøl på Halloween

Hvis denne fyren dukker opp på døra di på lørdag, vær så snill å ta ham godt i mot!

Artikkelen er over fire år gammel

Thea Klingenberg, blogger

Nå har vi gjort det, nå har det skjedd, vi er i gang med verdens aller dummeste debatt! Skal vi la barna kle seg ut og sanke godteri på Halloween, eller skal vi tvinge igjen øynene deres på vei forbi Nille, skalke lukene, slukke lyktene og heller insistere på at de går julebukk?

BLOGGER: Thea Klingenberg jobber i Radio Norge, og blogger om mammaliv, hverdag og fest på www.theaklingenberg.no. Foto: Privat ,

Det er i skrivende stund 125 986 medlemmer (!!!) i Facebookgruppa «Ut med «Knask eller Knep», inn med julebukk», saken har blitt delt i flere norske medier og i morgen tidlig er det duket for debatt på selveste «God Morgen Norge». Her er det engasjement!!! Det er helt tydelig at vi nå var lei av druknende flyktninger, fremmedhat og ekte krig, vi sultet rett og slett etter en debatt om de nære ting, ENDELIG!!! Skal únger få godteri av naboene på lørdag som kommer? Eller skal de vente til romjula???

På den ene siden har vi de godtesyke barna, foreldrene deres og folk som liker å få andre folk på døra, som digger feiringer, utkledningstøy og kjøpefest, på den andre siden har vi de som er luta lei, som lengter etter gamle dager, som elsker kommentarfelter og som er kristiske til det meste; deriblandt kjøpepress. Begge lag har noe for seg, begge lag er engasjerte og det er ikke godt å si hvem som vinner dere, det blir SPENNENDE!!!

I går fikk mitt barn høre om Halloween for aller første gang. En gutt på snart fem år, med øyne så store som tinntallerkener og vidåpen munn, så på meg og kunne ikke tro sine egne ører.

«Hva mener du Mamma, kan jeg få KLE MEG UT som HVA JEG VIL?????»

«Ja Tidemann, til og med som noe skummelt» (han elsker skumle ting)

«Og så kan jeg være sammen med de andre barna ute når det er kvelden, SELVOM DET ER MØRKT???»

«Ja, dere kan gå sammen alle sammen, i kostymene deres.»

«Og så gir naboene oss GRATIS GODTERI?????!!!!!!»

Det var som å se en Justin Bieber-fan få beskjed om at hun får billetter til Senkveld på fredag (-inkludert intimkonsert og «meet and greet»), Tidemann gikk fullstendig av hengslene. Bare konseptet «gratis godteri» ville ha vippet ham av pinnen, men å få dele det med sine gode venner og attpåtil få kle seg ut!!?? Han var ustoppelig og sprang avgårde for å fortelle det til «gutta boys» (som han kaller gjengen på tunet her).

Jeg gikk julebukk husker jeg, utkledd som en vattnisse med hjemmestrikka klær, store, falske brune fregner og røde kinn. Det var råkoselig! Husker det gamle, lesbiske paret nede i veien ga meg masse bakst og mandariner. Ingen slukket lysene, låste dørene og hyttet med neven, åpnet de ikke døren så gikk vi rett og slett bare videre. Det var ikke et nettforum i sikte så langt øyet kunne se, bare stille snø og vår småfalske julesang.

Uansett hvem som vinner verdens dummeste debatt de neste dagene, så har jeg en bønn; Vær så snill å ta godt i mot barnet mitt på lørdag! Han vet ikke om han vil være tiger eller zombie (han vet egentlig ikke hva en zombie er), men han gleder seg noe fryktelig, han har funnet frem en kurv til godteri, han har avtalt med vennene sine og han ligger med tindrende øyne om kvelden og gleder seg til å gå på tur ute når det er mørkt. Han driter i kjøpepress, hvorvidt tradisjonen er amerikansk eller laget av satan sjæl, og han aner ingenting om eggkasting, kommentarfelter og de voksnes dumme krangler. Du trenger ikke engang gi ham noe godteri, bare vær grei mot ham, okei? Så lover jeg å lære ham julebukktradisjonene også. Avtale?

P.S: Hvis du likevel bestemmer deg for å være et rasshøl på Halloween, så husk at den tigerungen har en tigermamma. Just saying. God feiring!!

FØRSTE HALLOWEEN: Fireåringen er klar for sin første feiring. Foto: Privat ,

Les også

Mer om

  1. Barn og unge
  2. Oppvekst
  3. Halloween

Flere artikler

  1. Småbarnsmor ber de voksne være snille mot halloween-barna

  2. Raser mot Halloween-feiring: – Kom heller tilbake som julebukk

  3. Ekspert: – Vi har misforstått Halloween

  4. Slipp barna fri - det er Halloween!

  5. Hva er greia med Halloween?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder